Egy gyors kevert tészta, néhány piros alma és a tavaszváró hangulat találkozásából született ez a mennyei almatorta, mert amikor az ember már annyira vágyik a napfényre, a színekre és a tavaszi szellőre, akkor hajlamos egy kevert pitét is virágosra alakítani.
Bár az almaszezon a végefelé jár, már nem olyan feszesek, szaftosak és lédúsak, mint újkorukban voltak, süteménybe azért tökéletesek. A kisebb szemű piros almák most vékony szeletekre vágva kerültek a kevert tészta tetejére, mégpedig körkörösen, és félig a tésztába nyomkodva, jó sűrűn, így egyszerre mutatós, és a tésztát is illatossá teszik az finom kis almacikkek, és garantáltan rózsás hangulata kerekedik mindenkinek, aki meglátja és beleharap.
Hopp, a tészta kimaradt! No para, így is lesz süti: fordított almatorta illatosan
A fordított pitetorta zseniális találmány, nagyon egyszerű, mégis szépséges és finom a végeredmény. Az alma krémessé párolódik a tészta alatt, ráadásul a tésztát sem tudja eláztatni vagy szalonnássá tenni.
A receptet ITT megtaláljátok!
A tésztaalap egy egyszerű joghurtos kevert tészta, amihez az alapanyagok bögrével kimérhetőek, nagyon könnyű és puha, és egy kevés darált mandula is került bele, így kicsit marcipános illatú lesz, ami nagyon jól passzol az almához.
Egy kis vanília, fahéj és egy kis ropogós szeletelt mandula csupán az extra ebben a sütiben, de olyan finom és mutatós, hogy bátran nevezhető almatortának…
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!