Egyéb kategória

Így éljetek közösségi életet, ha ételallergiával, ételintoleranciával küzdötök

Gluténérzékenység, laktózérzékenység, tej-, tojás-, mogyoró-, koffeinérzékenység és allergia. Sorolhatnánk hosszan a különböző fajta ételallergiákat és ételintoleranciákat, melyektől ma már nagyon sokan szenvedtek. De mi van akkor, ha ezek közül egyszerre több mindenre érzékenyek vagy allergiásak vagytok? Lehet normális közösségi életet élni a halmozott allergiával, érzékenységgel is!

vous - 2018.11.14.
Így éljetek közösségi életet, ha ételallergiával, ételintoleranciával küzdötök

Ha több különböző érzékenységet, vagy allergiát diagnosztizáltak nálatok, ne essetek kétségbe, ma már megoldható az, hogy ugyanúgy eljárjatok a barátaitokkal étterembe, kávézókba, programokra, mint régen. A lényeg a körültekintő odafigyelés, előretervezés.

A Mind Bodygreen tapasztalt szerzője szerint az alábbiakra érdemes figyelnetek a következő csajos program szervezésénél:

  • Csekkoljátok le a menüt: a legtöbb étterem, cukrászda felteszi a netre az étlapját, és sok helyen külön számozással, jelöléssel fel is tüntetik az allergén összetevőket tartalmazó ételeket. Csak nézzétek át alaposan, mielőtt éttermet választotok.
  • Szervezzétek magatok a helyszínt: fedezzétek fel a környék olyan helyeit, ahol mentes élelmiszerek közül válogathattok, és ajánljatok ti magatok helyszínt a következő találkára.
  • Házibuli, otthoni összejövetel: ahelyett, hogy étterembe mennétek, rendeljetek otthonra kaját, vagy főzzetek, süssetek olyan ételeket, amiket nyugodtan ehettek. Hívjátok át a többieket is, és tartsátok néha otthon a csajos délutánt, estét.
  • Nem minden az evésről szól: szervezzetek olyan találkozókat, amikor nem vacsizni, sütizni mentek, sétáljatok egyet a városban, menjetek el egy parkba, múzeumba, vagy járjatok közösen edzeni.

Forrás:
pexels
Ajánlott cikkek