Egyéb kategória

A csodaszer gyógynövény: zsálya

Az orvosi zsálya latin neve a „salvere”, vagyis „megőrizni” szóból ered, ami minden bizonnyal arra utal, hogy rengeteg betegséget gyógyít. Néhány helyen ennek megfelelően növényi aszpirinnek is szokták nevezni. Mi utánajártunk, hogy miért.

vous - 2018.11.13.
A csodaszer gyógynövény: zsálya

Orvosi zsálya

Mit kell tudnunk dióhéjban az orvosi zsályáról? Többek között azt, hogy az ajakos virágúak családjába tartozik, népies elnevezése pedig Szent János füve. A bokros félcserje akár 60–100 centiméterre is megnőhet, a fiatal, lágy hajtások virágzáskor pedig 20-30 cm hosszúak, bolyhos szőrűek. Alapvetően Dél-Európában a karsztos vidékeken vadon tömegesen terem, de már az egész világon elterjedt. Kevesen tudják, hogy kiváló „méhlegelő”, így a méhészek szívesen ültetik kaptárak közelébe.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.