Egyéb kategória

Így alakíthatjátok át a környezetszennyezés iránti aggodalmaitokat cselekvéssé

Fontos számotokra a környezetvédelem? Olykor előfordulhat, hogy a sok pusztításról hallott hír szorongást vált ki bennetek, azonban ne hagyjátok, hogy a környezetszennyezés iránti aggodalmaitok depresszióvá alakuljanak. A félelmeiteket inkább alakítsátok át cselekvéssé.

vous - 2018.11.11.
Így alakíthatjátok át a környezetszennyezés iránti aggodalmaitokat cselekvéssé

A Mind Bodygreen számolt be arról, hogy létezik egy olyan típusú szorongás, melyet olyan aggodalomnak, depressziónak neveznek, amelyet a környezeti bántalmak tudata vált ki. A hírek elolvasása, meghallgatása a környezetre gyakorolt káros hatásokról egyre több emberben válthat ki szorongást. A Nemzetközi Pszichoanalitikus Egyesület hivatalosan elismerte az éghajlatváltozást, mint a 21. század legnagyobb globális egészségügyi veszélyét.

Íme néhány módszer ezeknek a rossz érzéseknek a leküzdésére:

  1. Vizionálás: töltsetek el minden reggel 5 percet azzal, hogy elképzelitek, milyen lenne egy egészségesebb bolygón élni.
  2. Nem kell a mindent, vagy semmit: jelöljetek ki egy olyan környezetvédelmi kérdést, amely különösen fontos a számotokra. Cselekedjetek kicsiben, tegyetek hasznos lépéseket a környezet védelmében otthonotokban.
  3. Használjátok a közösségi médiát: ne csak magatokba roskadva üljetek a kanapén, a közösségi oldalakon számos hozzátok hasonló embert találhattok, új barátokra lelhettek a környezetvédelem által.
  4. Társas kapcsolatok: amikor depressziósnak érzitek magatokat a világ állapotával kapcsolatban, az utolsó dolog, amit akartok, a barátokkal való találkozás. Mégis muszáj kizökkennetek ebből az állapotból, számos környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységet végezhettek barátaitokkal együtt. Próbáljátok ki a ploggingot, az újrahasznosított használati tárgyak készítését.
  5. A természet gyógyír: bár a természet miatt aggódtok, ha kimentek a természetbe az mégis gyógyír lehet számotokra. Kutatások kimutatták, hogy az erdei séta csökkentheti a vérnyomást, javíthatja a hangulatot és az alvást, és csökkentheti a stresszt.

Ne feledjétek, a szorongás cselekvéssé alakítása lehet az igazi kulcs!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek