Lélek

Örök érvényű igazságok a párkapcsolatokról

Vannak az életben megkérdőjelezhetetlen tézisek, melyek ugyan közhelyek, de pont ettől olyan fájóan igazak. S igaz ez a párkapcsolatokra is: hallgassunk azokra, akik évtizedeket éltek le egymás mellett, s lássuk, hogyan látják ők a házasságot és annak buktatóit.

vous - 2023.09.29.
Örök érvényű igazságok a párkapcsolatokról

1. Bocsánatot kérni tudni kell, és olykor bizony le kell nyelni a büszkeségünket annak érdekében, hogy továbbra is együtt tudjunk élni.

2. Minél jobban szeretünk valaki, minél jobban kötődünk hozzá, annál nagyobb a kockázat, amit vállalunk azáltal, hogy összekötjük vele az életünket. Néha azonban kockáztatni kell, mert nyerhetünk vele.

3. Sokat kell feladnunk magunkból: a másik látni fogja nemcsak a legjobb és legbájosabb oldalunkat, de a legelviselhetetlenebbet is, melyet szégyellünk, és legszívesebben rejtegetnénk a világ elől. De cserébe mi is megismerhetjük és megtapasztalhatjuk az ő mélységeit. Sőt, néha kifejezetten idegesíteni fog minket a másik jelenléte, és inkább egyedül szeretnénk majd lenni.

4. Minden kapcsolatban vannak pillanatok, amikor mindketten elbizonytalanodunk: vajon együtt tudunk-e maradni továbbra is, vagy pedig könnyebb lenne külön? A titok a harc: az utolsó pillanatig harcolni kell, amíg csak egy szikrányi esély is van az együtt maradásra.

5. A szerelem izzása elmúlik, hamarabb, mint szeretnénk. De a jó hír az, hogy lesznek olyan különleges pillanatok, melyekben időlegesen visszatérhet, ha mi is úgy akarjuk.

6. Sose felejtsük el, hogy nem vagyunk összenőve, ő egy külön entitás, és nem kell mindig mindenben egyetértenünk, pláne nem kell feltétlenül minden szabadidőnket együtt eltöltenünk.

Forrás: Canva

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.