Egyéb kategória

Dolgok, amiknek van szavatossági idejük, csak nem jut eszetekbe

Vannak dolgok, amiket nap mint nap használunk otthon, és eszünkbe sem jut lecserélni. Mert megszoktuk, mert szeretjük, mert miért? És éppen ebben rejlik a veszélye: idővel egészségtelenné válnak, amivel csak ártunk magunknak és a családunknak.

vous - 2018.11.02.
Dolgok, amiknek van szavatossági idejük, csak nem jut eszetekbe

Amikor a szavatossági időről van szó, elsősorban az élelmiszerek jutnak eszünkbe, ezeknél rendszeresen ellenőrizzük, hogy meddig lehet még fogyasztani azokat. De ha körülnézünk az otthonunkban, még jó pár olyan használati tárgyat láthatunk, amelyeket szintén ajánlott kidobni és újat beszerezni helyettük.

Ilyen például a fogkefe. Ez azért inkább a köztudatban van, már gyerekként megtanuljuk, hogy három havonta érdemes újat venni, mert elhasználódnak a sörték, és a baktériumokat sem lehet belőlük tökéletesen kimosni. De jóval kevesebbet hallunk például arról, hoyg a hajkefének is van szavatossági ideje. Ez pedig körülbelül egy év, ugyancsak a tüskék tövében megtelepedő baktériumok miatt. A természetes anyagból készülteket pedig állítólag hét havonta érdemes cserélni.

Olvassátok tovább a cikket ITT!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.