Egyéb kategória

A tökmag egészségvédő hatásai

Semmiképp se dobjuk ki a töknek a magját, hiszen olyan csodás tulajdonságai vannak, hogy már-már gyógyszerként is tekinthetnénk rá. Természetes gyógyító hatása már évszázadok óta ismert.

vous - 2018.11.01.
A tökmag egészségvédő hatásai

A szívnek

Mivel tele van magnéziummal, cinkkel, zsírsavval és antioxidánssal, melyeknek nagyon fontos szerepük van szívünk egészségének megőrzésében, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani. A magnézium felelős a legnagyobb mértékben szívünk működéséért, erősíti az izmait, megelőzi a szívinfarktust és erősíti az érfalakat.

Inszomnia

Az álmatlanságban szenvedők is rágcsáljanak el naponta 80–90 szem pirított tökmagot, mivel magas a triptofántartalma, ami nagyban segít legyőzni a stresszt, nyugtatja az idegrendszert is. De készíthetünk teát is belőle: az összezúzott magokat forraljuk 5 percig, majd hagyjuk állni egy fél órát és igyuk meg lefekvés előtt. A meleg folyadék amúgy is segíti az ellazulást.

Olvassátok el a többi hatását is!

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Otthon

A népszerű és designos franciaágyak
Otthon
A népszerű és designos franciaágyak
vous - 2023.11.23.
Az alvás fontos szerepet játszik mindennapi életünkben, és egy megbízható franciaágy kiválasztása kulcsfontosságú a pihentető alváshoz. Az ilyen ágyak között két gyakran választott lehetőség van a rugós és a matracos változatok. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás függ az egyéni szempontoktól és az alvási szokásoktól.