Ti is készítetek Halloween-i töklámpást? Ha igen, válasszatok olyan tököt alapanyagnak, amit később el is fogyaszthattok. Sokkal jobb pite vagy leves formájában megenni a lámpást, mint a szemétbe hajítani, nem gondoljátok?
vous - 2018.10.28.
Az újrahasznosítható Halloween-i töklámpás titka, hogy ehető tököt válasszatok alapanyagnak. Ha sikerült, kezdődhet a tökfaragás! Közben ne felejtsétek el külön tálba tenni a kifaragott részeket, és összegyűjteni a tökmagokat.
Az Eco-Age szerint ez sok finomság mind-mind elkészíthető az ehető Halloween-i töklámpásból:
- Sütőtökös pite: a töklámpásból kifaragott, kimagozott részekből finom gyömbéres, fahéjas, szerecsendiós sütőtökös pitét készíthettek.
- Pörkölt tökmag: gyűjtsétek össze a tökmagokat, és tisztítsátok meg őket. Forraljátok 10 percig, majd terítsétek egy tepsire. Tegyetek rá egy kis olajat, sót, és 10 percig 175 fokon süssétek. Ne felejtsétek el közben néha átforgatni, nehogy leégjen.
- Készítsetek sütőtöklevest vagy sütőtökös arcmaszkot. Utóbbihoz keverjetek össze két evőkanál sütőtökpürét fél evőkanál mandulatejjel, és fél evőkanál mézzel. Kenjétek fel az arcotokra, hagyjátok hatni 10-15 percig, majd öblítsétek le. A sütőtökös arcmaszk A- és C-vitaminokat tartalmaz, ezáltal megnyugtatja a bőrt, és segít a kollagén termelésben.