Egyéb kategória

Nálatok mi készül a Halloween-i töklámpásból, ha lejárt a szezonja?

Ti is készítetek Halloween-i töklámpást? Ha igen, válasszatok olyan tököt alapanyagnak, amit később el is fogyaszthattok. Sokkal jobb pite vagy leves formájában megenni a lámpást, mint a szemétbe hajítani, nem gondoljátok?

vous - 2018.10.28.
Nálatok mi készül a Halloween-i töklámpásból, ha lejárt a szezonja?

Az újrahasznosítható Halloween-i töklámpás titka, hogy ehető tököt válasszatok alapanyagnak. Ha sikerült, kezdődhet a tökfaragás! Közben ne felejtsétek el külön tálba tenni a kifaragott részeket, és összegyűjteni a tökmagokat.

Az Eco-Age szerint ez sok finomság mind-mind elkészíthető az ehető Halloween-i töklámpásból:

  1. Sütőtökös pite: a töklámpásból kifaragott, kimagozott részekből finom gyömbéres, fahéjas, szerecsendiós sütőtökös pitét készíthettek.
  2. Pörkölt tökmag: gyűjtsétek össze a tökmagokat, és tisztítsátok meg őket. Forraljátok 10 percig, majd terítsétek egy tepsire. Tegyetek rá egy kis olajat, sót, és 10 percig 175 fokon süssétek. Ne felejtsétek el közben néha átforgatni, nehogy leégjen.
  3. Készítsetek sütőtöklevest vagy sütőtökös arcmaszkot. Utóbbihoz keverjetek össze két evőkanál sütőtökpürét fél evőkanál mandulatejjel, és fél evőkanál mézzel. Kenjétek fel az arcotokra, hagyjátok hatni 10-15 percig, majd öblítsétek le. A sütőtökös arcmaszk A- és C-vitaminokat tartalmaz, ezáltal megnyugtatja a bőrt, és segít a kollagén termelésben.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek