Egyéb kategória

Próbáljátok ki az öltözködésben is a fenntarthatóbb divatot

A divat múlandó, de környezetünk megóvása örök. Ha az öltözködésben is nagyobb figyelmet fordítotok a ruháitok minőségére, anyagösszetételére, származására, valamint újrafelhasználására, máris tettetek egy lépést a fenntarthatóbb divat irányába, környezetetek megóvása érdekében.

vous - 2018.10.28.
Próbáljátok ki az öltözködésben is a fenntarthatóbb divatot

Íme néhány megoldás az Eco-Age-től, amely arra inspirálhat titeket, hogy új, fenntarthatóbb módon öltözködjetek:

  • Vásároljatok a mindennapokra

10 emberből 1 eldobja azt a ruhadarabot, amelyet már a közösségi médiában megmutatott, és 5 emberből 1 kidobja a ruháit ahelyett, hogy jótékonysági célokra felajánlaná. De miért? Nem lenne sokkal jobb, ha ezeket a ruhákat újra felhasználnátok? Vásároljatok olyan kiváló minőségű, tartós anyagból készült darabokat, amiket vagy 30-szor is felvehettek.

  • Természetes megoldások

A biopamut vagy a gyapjú jobb a környezet számára, mint a szintetikus szálak, például a lurex, a viszkóz, a poliészter, a nejlon és az elasztán, amelyek nem biológiailag lebomlóak. Vásárlás közben vegyétek figyelembe a biológiailag lebomló anyagokat, mint a gyapjú, a szerves vagy az újrahasznosított pamut.

  • Ellenőrizzétek a címkét

A 100 százalékban egy féle anyagból készült termékeket könnyebb újrahasznosítani.

  • Származási hely

Ha tehetitek, nézzetek utána, honnan származik az a ruhadarab, amit meg szeretnétek venni. Egy-egy márka weboldalának meg kell adnia néhány jelzést arról, hogy a vállalat hogyan támogatja a biztonságos és tisztességes munkakörülményeket az egész ellátási láncban.

  • Újrafelhasználás

A használtruha vásárlás mindig nyerő a bolygó szempontjából.

Az egyszer használatos divat ma már nem divat.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.