Egyéb kategória

Próbáljátok ki az öltözködésben is a fenntarthatóbb divatot

A divat múlandó, de környezetünk megóvása örök. Ha az öltözködésben is nagyobb figyelmet fordítotok a ruháitok minőségére, anyagösszetételére, származására, valamint újrafelhasználására, máris tettetek egy lépést a fenntarthatóbb divat irányába, környezetetek megóvása érdekében.

vous - 2018.10.28.
Próbáljátok ki az öltözködésben is a fenntarthatóbb divatot

Íme néhány megoldás az Eco-Age-től, amely arra inspirálhat titeket, hogy új, fenntarthatóbb módon öltözködjetek:

  • Vásároljatok a mindennapokra

10 emberből 1 eldobja azt a ruhadarabot, amelyet már a közösségi médiában megmutatott, és 5 emberből 1 kidobja a ruháit ahelyett, hogy jótékonysági célokra felajánlaná. De miért? Nem lenne sokkal jobb, ha ezeket a ruhákat újra felhasználnátok? Vásároljatok olyan kiváló minőségű, tartós anyagból készült darabokat, amiket vagy 30-szor is felvehettek.

  • Természetes megoldások

A biopamut vagy a gyapjú jobb a környezet számára, mint a szintetikus szálak, például a lurex, a viszkóz, a poliészter, a nejlon és az elasztán, amelyek nem biológiailag lebomlóak. Vásárlás közben vegyétek figyelembe a biológiailag lebomló anyagokat, mint a gyapjú, a szerves vagy az újrahasznosított pamut.

  • Ellenőrizzétek a címkét

A 100 százalékban egy féle anyagból készült termékeket könnyebb újrahasznosítani.

  • Származási hely

Ha tehetitek, nézzetek utána, honnan származik az a ruhadarab, amit meg szeretnétek venni. Egy-egy márka weboldalának meg kell adnia néhány jelzést arról, hogy a vállalat hogyan támogatja a biztonságos és tisztességes munkakörülményeket az egész ellátási láncban.

  • Újrafelhasználás

A használtruha vásárlás mindig nyerő a bolygó szempontjából.

Az egyszer használatos divat ma már nem divat.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek