Egyéb kategória

„Mit vegyek fel és mit pakoljak el?!” – Az utazás legfontosabb alapszabályai

„Gyakorlat teszi a mestert” és „az ember a hibáiból tanul”. Ez a két bölcselet jutott eszembe először, amikor visszagondoltam arra, hogyan is kell profin nekivágni egy utazásnak, repülésnek. Eleinte elkövettem minden hibát: túl sok mindent vittem, aztán túl keveset, mára viszont pontosan tudom, mire van szükségem a fedélzeten, majd utána a nyaralás során.

vous - 2016.05.22.
„Mit vegyek fel és mit pakoljak el?!” – Az utazás legfontosabb alapszabályai

Egy korábbi cikkemben már megmutattam, hogyan kell okosan pakolni egy bőröndbe, milyen ruhákat vigyünk magunkkal, és mi az, ami nyugodtan a szekrényben maradhat. A hangsúly azon van, hogy a kiválasztott ruhadarabok jól variálhatóak legyenek, és készüljünk fel hidegre-melegre egyaránt.

Ha csak egy elektromos kütyüt akarunk magunkkal vinni, javaslom, hogy egy hajszárító legyen az, mert a szállodákon kívül nincs feltétlenül minden szálláson. Nyáron talán annyira nem is nagy baj ez, de számomra az volt ősszel Párizsban, amikor megérkeztem a kis modell-lakásba, és rájöttem, hogy nincs hajszárító sehol sem. Akkor és ott megtanultam, hogy mindig vigyek magammal mindenhová, mert sosem lehet tudni.

A megfelelő ruházat kiválasztása kritikus pont, ha repülőre szállunk, különösen, ha hosszú útra indulunk. Mit tudtam én erről, mikor Dél-Korea felé vettem az irányt? Kilenc óra repülés után átkoztam magamat, hogy nem vittem melegebb pulcsit, a nadrágom szorított, és az ajakbalzsamom is otthon maradt. Olyan voltam, mint a mosott rongy, amikor megérkeztem. Azóta tudom, mire kell figyelni.

Forrás:
Molnár Anikó

Akármilyen meleg nyár is van, mindig hosszúnadrágban megyek, vagy legalábbis viszek egyet a kézipoggyászban, mert a fedélzeten sosincs meleg. Sőt! A nadrág legyen kényelmes, bő szárú vagy legalább rugalmas anyagból készült. Szokott nálam lenni még egy zokni is, ha balerinacipőben utazom, és esetleg fázna a lábfejem.

A réteges öltözködés nagyon fontos: kedvelem a laza pamutpólókat, és mindig van nálam egy nagy kardigán. Ezt jobban szeretem a pulcsiknál, mert könnyebben bele tudok bújni, plusz jól körbe tudom magamat vele bugyolálni.

Mindig van nálam egy sál is, ami pluszmelegséget ad, és kicsit a szettet is feldobja. A napszemüveg elengedhetetlen kellék érkezéskor a reptéren, ugyanis nem szeretek repüléskor sminkelni, így a napszemüveg betakarja a szememet, landoláskor pedig felkenek egy kis rúzst, és készen is vagyok.

Forrás:
Molnár Anikó

A táskámban minden megtalálható, ami kell: pénztárca, iratok, magazinok, egy jó könyv, a telefonom, víz és a neszesszerem.

Forrás:
Molnár Anikó

A neszesszeremben tartom a szépségmentő eszközeimet: ajakbalzsam (a repülőn száraz a levegő, így folyamatosan kell hidratálni kívülről, belülről), egy jó krém, amivel bekenem az arcomat alaposan felszállás után, arcpermet, rúzs, szemmaszkok, amik lehúzzák a duzzanatot, elmulasztják a fáradtság jeleit, kézkrém, szemceruza, arcpír, szemhéjfesték. Így ha nagyon muszáj, akár egy komplett sminket is össze tudok hozni az ujjaim segítségével, de ismétlem: repüléskor inkább kerülöm a sminket a bőröm védelmében.

Forrás:
Molnár Anikó

Leszállás után egy szuper fürdő, egy nagy pohár víz, némi vitamin, egy isteni arcmaszk és egy kiadós alvás csodákra képes. Ha ezekre mind odafigyelünk, a jetlag kellemetlen tüneteit is mérsékelni tudjuk, és már kezdődhet is a felhőtlen nyaralás! Kellemes nyarat és pihenést mindenkinek!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.