Egyéb kategória

Próbáljátok ki otthon ezeket az egyszerű, víztakarékos megoldásokat!

Megnyitjátok a csapot, és máris folyik a víz. Ugye, milyen természetes? Ahhoz azonban, hogy ez így is maradjon, fontos minél nagyobb figyelmet fordítanotok a víztakarékosságra, valamint a természetes vizeink védelmére. A víztakarékos megoldásokat kezdjétek otthon, kicsiben, hiszen, ha mindannyian tesztek valamit minden nap környezetetek védelméért, máris élhetőbb lesz a jövő a Földön. 

vous - 2018.10.27.
Próbáljátok ki otthon ezeket az egyszerű, víztakarékos megoldásokat!

A Homes & Property adatai szerint az Egyesült Királyságban egy átlagos ember naponta körülbelül 142 liter vizet használ el, minden egyes angol átlagban hetente 4,4-szer zuhanyozik, és 1,3 alkalommal fürdik. Ha az országban mindenki csak napi 3 percet töltene el zuhanyzással, már egymillió otthon számára elegendő vízmennyiséget spóroltak volna meg.

Íme néhány egyszerű javaslat, melyek segítségével ti is sok vizet megspórolhattok otthon:

  • Amíg arra vártok, hogy felmelegedjen a víz a zuhanyzáshoz, tegyetek a csap alá egy vödröt, így az összegyűjtött hideg vízzel akár meg is locsolhatjátok a növényeket később.
  • A főzéshez használt vizet kihűtve szintén használhatjátok öntözésre.
  • Ha mosogatógépet használtok, várjátok meg, amíg megtelik edényekkel, egy-két edény miatt ne indítsátok el.
  • Zárjátok el a csapot fogmosás, vagy borotválkozás közben. Tudtátok, hogy percenként akár 6 liter víz is lefolyhat a lefolyón? És ez teljesen felesleges vízpazarlás.
  • Zuhanyzás közben állítsatok be egy időzítőt, így nem folyatjátok majd órákig a vizet.

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek