Egyéb kategória

Próbáljátok ki otthon ezeket az egyszerű, víztakarékos megoldásokat!

Megnyitjátok a csapot, és máris folyik a víz. Ugye, milyen természetes? Ahhoz azonban, hogy ez így is maradjon, fontos minél nagyobb figyelmet fordítanotok a víztakarékosságra, valamint a természetes vizeink védelmére. A víztakarékos megoldásokat kezdjétek otthon, kicsiben, hiszen, ha mindannyian tesztek valamit minden nap környezetetek védelméért, máris élhetőbb lesz a jövő a Földön. 

vous - 2018.10.27.
Próbáljátok ki otthon ezeket az egyszerű, víztakarékos megoldásokat!

A Homes & Property adatai szerint az Egyesült Királyságban egy átlagos ember naponta körülbelül 142 liter vizet használ el, minden egyes angol átlagban hetente 4,4-szer zuhanyozik, és 1,3 alkalommal fürdik. Ha az országban mindenki csak napi 3 percet töltene el zuhanyzással, már egymillió otthon számára elegendő vízmennyiséget spóroltak volna meg.

Íme néhány egyszerű javaslat, melyek segítségével ti is sok vizet megspórolhattok otthon:

  • Amíg arra vártok, hogy felmelegedjen a víz a zuhanyzáshoz, tegyetek a csap alá egy vödröt, így az összegyűjtött hideg vízzel akár meg is locsolhatjátok a növényeket később.
  • A főzéshez használt vizet kihűtve szintén használhatjátok öntözésre.
  • Ha mosogatógépet használtok, várjátok meg, amíg megtelik edényekkel, egy-két edény miatt ne indítsátok el.
  • Zárjátok el a csapot fogmosás, vagy borotválkozás közben. Tudtátok, hogy percenként akár 6 liter víz is lefolyhat a lefolyón? És ez teljesen felesleges vízpazarlás.
  • Zuhanyzás közben állítsatok be egy időzítőt, így nem folyatjátok majd órákig a vizet.

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.