Végre, végre sikerült elkészíteni a számomra tökéletes banánkenyeret! Puha, illatos, tojás és cukor nélkül készül, laktózmentes, teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készítettem, vagyis bátran sorolható az egészséges desszertek közé, és tényleg nagyon finom!
Ez az egyik legjobb dolog, ami az érett banánnal történhet. Tökéletes a kicsit barnuló, friss fogyasztásra már nem annyira csábító példányok megmentésére, ráadásul minél érettebbek a banánok, annál édesebb lesz a süti.
A desszert elkészítése kevés előkészületet igényel, a sütési idő viszont kicsit hosszadalmasabb, viszont a gyümölcs nedvességtartalmának köszönhetően a tészta sokáig puha marad. Én fahéjat, diót és mazsolát kevertem a tésztába, de más magokkal, aszalt gyümölcsökkel vagy fűszerrel is készíthető, nagyon jó az állaga, és reggelire, uzsonnára, de akár piknikre is tökéletes.
A hozzávalókhoz és az elkészítéshez kattintsatok IDE!