Egyéb kategória

Az óceánok felé tartó műanyag lehet az IKEA termékeinek egyik új alapanyaga

Az IKEA szeretne egyike lenni az első vállalatoknak a világon, ami kereskedelmi célra használja az óceánok felé tartó műanyag hulladékot. 

vous - 2018.10.25.
Az óceánok felé tartó műanyag lehet az IKEA termékeinek egyik új alapanyaga

Több mint 86 millió tonna műanyag található jelenleg a Föld óceánjaiban. IKEA szeretné megvédeni a bolygót a műanyag szennyezéstől, így a lakberendezési vállalat úgy döntött, csatlakozik a NextWave kezdeményezéséhez és felhasználja a műanyag hulladékot, mielőtt az elérné az óceánokat. 

Körkörös működés 

Az IKEA idén jelentette be, hogy 2020 év végéig minden egyszer használatos műanyagot száműz annak érdekében, hogy 2030-ra működését teljesen körkörössé tegye. Ennek részeként lett a NextWave tagja is: a kezdeményezés célja, hogy vállalatok, tudósok és non-profit szervezetek összefogásával az óceánok felé tartó műanyagot kereskedelmi célra használja, az ellátási lánc részévé tegye és használati termék legyen a hulladékból.

Az óceánok felé tartó műanyag olyan hulladék, melyet természetes élővizek, folyók, tavak és tengerek, 50 kilométeres körzetében találnak. Amennyiben ezeket nem gyűjtik össze, a nyílt óceánban végzik útjukat, ahol jelenleg több mint 86 millió tonna található belőlük.

A műanyaghulladék lehet az IKEA termékeinek egyik új alapanyaga

A műanyaghulladék lehet az IKEA termékeinek egyik új alapanyaga
Forrás:
IKEA

„Szeretnénk az óceánok felé tartó műanyagot termékek előállítására használni, hogy megakadályozzunk a természetes vizek elszennyeződését. A csatlakozásban lehetőséget látunk arra, hogy egy nemzetközi együttműködés keretében tanuljunk és az ellátási lánc részéve tegyük az óceánok felé tartó műanyagot úgy, hogy pozitív hatással vagyunk az emberekre, a közösségekre, a környezetre” – mondta Lena Pripp Kovac, az Inter IKEA csoport fenntarthatósági vezetője.

Az IKEA fenntarthatósági vállalásainak célja, hogy minden termék és azok csomagoló anyagai megújuló és / vagy újrahasznosított alapanyagokból készüljenek 2030-ig, melynek fontos része a fosszilis alapú műanyag fokozatos kivonása.  

A NextWave-ről

A NextWave Plastics egy együttműködésen alapuló kezdeményezés, amely összekapcsolja a legfejlettebb technológiai megoldásokat és kereskedelmi vállalatokat, hogy létrehozza az első globális, kereskedelmi célú ellátási láncot az óceánok felé tartó műanyag hasznosításával. 

Ajánlott cikkek