Egyéb kategória

Oroszországban kevés pénzből öltöznek őrült csinosan a nők

Ha egy orosz nőre gondolunk, általában egy igazi dáma jut eszünkbe: tűsarkú cipő (melyben a jégen is tud futni), vörös rúzs, szőrmebunda, mely egy drámai ruhát takar, hatalmas kucsma, márkás táska. De mi igaz ebből a sztereotípiából? Hogyan öltözködik egy átlagos orosz nő? Erről mesél nektek a Holy Duck! blog egyik olvasója.

vous - 2018.10.22.
Oroszországban kevés pénzből öltöznek őrült csinosan a nők

„28 éves vagyok, nyelvész, szakmámból kifolyólag az elmúlt években többször tettem hosszabb-rövidebb utakat Oroszország különböző vidékein. Elsősorban Volga-vidéki nagyvárosokban és a környékbeli falvakban laktam (Kazán, Izsevszk, Joskar-Ola), tehát amit most írni fogok, az nem feltétlenül a moszkvai/szentpétárvári, tízmilliós nagyvárosokra jellemző, hanem inkább a vidéki, ‘átlagos’ Oroszországra.

Egészen zavarbaejtő, hogy mindenki milyen csinos

Maga az ország hatalmas, rengetegen lakják, és hihetetlenül nagyok a társadalmi különbségek, szóval nem tudok mindenkit bemutatni. De azt rögtön láttam, hogy az orosz öltözködési szokások alapjaiban mások, mint itthon, legalábbis amit én megszoktam, így utánajártam, hogyan s miként állítja össze egy orosz nő híres-neves gardróbját. Elsősorban a saját korosztályom, a húszas-harmincas éveikben járó, nagyjából átlagos keresettel rendelkező lányokról fogok beszélni.

Egészen zavarbaejtő, hogy mindenki milyen csinos. Egy orosz nőnek presztízskérdés, hogy a megjelenése mindig tökéletes és átgondolt legyen: mit szólnak a szomszédok, a barátok, mi van, ha hirtelen fotózkodni kell (ami igen gyakran megtörténik).

A toalett alapja a kisruha, lehetőleg masnis, fodros, csipkés vagy alakot kiemelő. A hatalmas napszemüveg, a csillogós szandál, az elegáns ridikül elmaradhatatlan kiegészítők. Akkor jó az összeállítás, ha úgy néz ki, mintha minden pillanatban legalábbis esküvőre vagy diplomaosztóra igyekeznének.

Mindenkinél van fésű és kézitükör, melyet villámgyorsan elő tudnak kapni, ha egy kameralencse közelítene feléjük, és lázas szépítkezésbe kezdenek, hogy minden tökéletesen mutasson a készülendő fotón. Egyszerűen verhetetlenek megjelenésben (és a fényképeken való pózolásban), és még az is rendkívül összeszedett benyomást kelt, akit saját bevallása szerint nem annyira érdekel az öltözködés és a divat.

És tényleg tudnak tűsarkúban futni a jégen.

Alaposan megválogatják, mire költenek

Ez alapján azt gondolnánk, hogy az orosz lányoknak rengeteg ruhájuk van, és kisebb vagyonokat költenek a divatra. Nos, ez igaz is meg nem is, mert… A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok >>>

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.