Otthon

Egyszerű praktikák, hogy kedvenc ruháitokat sokáig hordhassátok

Kedvenc ruhadarabjaitoktól nem kell azonnal megszabadulnotok, hogy kilazul az ingen a gomb, a pulcsi szinte észrevehetetlen sarkában lesz egy apró lyuk. A lényeg, hogy minél előbb vegyétek észre a hibát, és akkor ezekkel az egyszerű trükkökkel könnyedén és gyorsan orvosolhatjátok.

vous - 2018.10.07.
Egyszerű praktikák, hogy kedvenc ruháitokat sokáig hordhassátok

A Good Housekeeping számos olyan otthoni praktikát mutatott be, melyek által szeretett ruháitokat még sokáig használhatjátok, azután is, hogy valami tönkrement volna rajta.

Így hozzátok helyre a gombokat, cipzárakat, cipőket:

  • Ha leesett az ingetekről egy gomb, és nem tudjátok egyből visszavarrni, csak lakkozzátok be átlátszó körömlakkal a gomb hátsó felét, és helyezzétek vissza a ruhára. Ideiglenesen jó megoldást nyújt.
  • A harisnyán felfutó szálat minél előbb bekörömlakkozzátok, annál kisebb szakadás lesz belőle.
  • A beragadt cipzárt szappanozzátok be.
  • A piszkos bőrcipőket tartsátok néhány másodpercre gőz fölé, majd töröljétek le róla a szennyeződést.
  • A műbőr cipőkről a rászáradt vízfoltokat mossátok le ecettel és egy fogkefével.
  • Ruhazsáknak használhattok régi párnahuzatot.
  • A melltartókat tároljátok egymás mögé helyezve, így megtartják az alakjukat.
  • Az edzés után az edzőruhákat először akasszátok fel száradni, majd utána dobjátok a szennyes tartóba, így nem fog bebüdösödni.
  • A hosszú szárú csizmákat nyáron is egyenesen tároljátok, tömjétek ki őket, így nem fognak megtörni.

Forrás:
vous
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon