Lélek

6 dolog egy kapcsolatban, ami romantikusnak tűnhet, de nem biztos, hogy az

Egy kapcsolat elején, mikor eláraszt minket a rózsaszín köd, semmi sem tölt el minket jobb érzéssel, mint a másik ragaszkodása, a rengeteg együtt töltött idő és a közös élmények. Egy idő után azonban eljön a kapcsolatban a természetes eltávolodás időszaka, ami fontos része a hosszú távú, egészséges közös életnek. A következő néhány dolog első hallásra romantikusnak hangzik, de egy idő után inkább ijesztőnek tűnhet egy kapcsolatban.

vous - 2023.10.05.
6 dolog egy kapcsolatban, ami romantikusnak tűnhet, de nem biztos, hogy az

Féltékenység

Eleinte nagyon aranyosnak tűnik egy kis vicces féltékenykedés, de ha hosszú távon is megmarad a másikban ez az érzés, azon érdemes elgondolkodni, hiszen azt jelentheti, hogy komoly bizalomhiánnyal küzd, amit nagyon nehéz leküzdeni. Próbáljuk megértetni vele, hogy bízhat bennünk, és felesleges a „rövid póráz”.

Ha nem töltünk külön egy percet sem

A közös programok mindig szuperek, de máris rosszul érzi magát, ha bejelentjük, hogy szeretnénk egy estét a családunkkal vagy a barátnőinkkel tölteni? Intő jel lehet, hogy nem viseli jól a természetes eltávolodást, ami pedig mindkettőnknek fontos lenne.

Szüntelen bókok

Nincs is annál jobb érzés, mint tetszeni a másiknak és hallgatni a bókjait, azonban a bókok könnyen fegyverré válhatnak, ha túl sok van belőlük. Nem lehet egy-egy vitát néhány bókkal elrendezni, ne engedjük, hogy a manipuláció eszközévé váljanak.

Ha beleszól az öltözködésünkbe

Igen, szeretnénk tetszeni, és biztosan lesz olyan, hogy azért veszünk fel egy ruhát, mert tudjuk, hogy a másik imádja rajtunk, de ha már inkább aszerint válogatunk, hogy mi az, ami nem tetszik neki, akkor álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk át, hogy kinek akarunk megfelelni.

Ha váratlanul felbukkan

Programot szerveztünk a barátnőinkkel, vagy egyszerűen csak a munkahelyünkön ebédelünk a kollégákkal, és párunk váratlanul beállít. Ez egyszer-kétszer igazán kellemes meglepetés lehet, de ha rendszert csinál belőle, szóljunk neki, hogy úgy érezzük, mintha ellenőrizgetne minket.

Mindenáron közös képekkel akarja elárasztani a közösségi oldalakat

Ezzel bizonyítva és az egész világnak kikürtölve, hogy egy pár vagyunk. Ez az érzés is természetes a kapcsolat elején, de van egy egészséges határa. Nem kell minden kettesben töltött percről beszámolni, senkire nem tartozik a magánéletünk. Ne engedjük, hogy átvegye az irányítást a vágy, hogy dicsekedni akar velünk.

 

Forrás: iStock

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.