Az ázsiai gasztronómia tele van olyan egyszerű és nagyszerű ételekkel, amelyek könnyedén átvehetők, hiszen nem szükségesek hozzájuk speciális alapanyagok, és nagyon jól színesíthetjük velük a saját repertoárunkat. Ilyen a lok lak is, a pácolt és serpenyőben sült marhahús, gyors és nagyon finom!
A lok lak születése Indokína francia gyarmatosításának idejére tehető, ekkor honosodott meg a régióban a marhahús és a saláta fogyasztása, amit a saját konyhájukra és étkezési szokásaikra alakítottak. A húst és a zöldségeket is apróra vágták, hogy evőpálcával tudják fogyasztani, és saját fűszereikkel, valamint rizzsel egészítették ki. Frappánsan egyszerű étel, amit ma mind a vietnámiak, mind a kambodzsaiak magukénak tekintenek.
A bepácolt – fokhagymás, szójaszószos, citromos, pici cukorral és jó sok borssal megbolondított – húst a rizs mellett mindig salátalevelekkel, friss uborkával, paradicsommal és hagymával tálalják, gyakran kiegészítve tükörtojással, hogy még laktatóbb és fehérjedúsabb legyen. Gyors, egészséges, teljes értékű fogás, kicsit különlegesebben…
Lok lak – ázsiai pácolt marha
Valamint:
Az elkészítést nézzétek meg ezen az oldalon!