Egyéb kategória

Barátnőtípusok, akikre igazából nincs is szükségünk

Barátairól ismerni meg az embert – vagy mégsem? Mit tegyünk, ha olyan barátok vesznek körül, akiktől több rosszat, mint jót kapunk? Egyáltalán hogyan ismerjük fel a „nemszeretem” társakat?

vous - 2018.10.01.
Barátnőtípusok, akikre igazából nincs is szükségünk

Méreg cseppenként

Egy rossz kapcsolat szép lassan minket is lehúzhat érzelmileg – vagy szélsőséges esetben akár anyagilag is. Ha olyan barátnőink vannak, akik nem értékelnek, sőt, épp csak megtűrnek minket, állandóan kioktatnak, vagy éppen notórius bosszúállók, az bennünk is rossz érzéseket kelthet. Nem kell csak azért megőriznünk őket, mert attól félünk, nem lesz jobb – dehogynem lesz, amint helyet csinálunk az életünkben számára! A barátnőkkel is kicsit olyan a helyzet, mint a férfiakkal: vannak köztük is nem nekünk valók, károsak, akiktől jobb szépen megszabadulnunk.

A kritikus

Senki sem tud olyan kritikus lenni, mint egy éles szemű barátnő. Megszólja az aznapi ruhánkat, kiegészítőinket, frizuránkat, a pasinkat, a családunkat, a hobbinkat, és minden mondatunkba beleköt. Nem csoda, ha egy idő után úgy érezzük, semmi önbizalmunk nem maradt, és mi csak rosszul öltözött, lemaradt szerencsétlenségek vagyunk, akik kizárólag rossz döntéseket hoznak. Ha szeretnénk megőrizni egészséges önbizalmunkat, szabaduljunk meg Miss Kritikától rövid úton. Ne hagyjuk, hogy beszóljon nekünk, mert senki sem kiáltotta ki őt szebbnek és jobbnak nálunk, és nincs joga bírálni minket – sőt, saját magán kívül senki mást sem!

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
pexels
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.