Egyéb kategória

Barátnőtípusok, akikre igazából nincs is szükségünk

Barátairól ismerni meg az embert – vagy mégsem? Mit tegyünk, ha olyan barátok vesznek körül, akiktől több rosszat, mint jót kapunk? Egyáltalán hogyan ismerjük fel a „nemszeretem” társakat?

vous - 2018.10.01.
Barátnőtípusok, akikre igazából nincs is szükségünk

Méreg cseppenként

Egy rossz kapcsolat szép lassan minket is lehúzhat érzelmileg – vagy szélsőséges esetben akár anyagilag is. Ha olyan barátnőink vannak, akik nem értékelnek, sőt, épp csak megtűrnek minket, állandóan kioktatnak, vagy éppen notórius bosszúállók, az bennünk is rossz érzéseket kelthet. Nem kell csak azért megőriznünk őket, mert attól félünk, nem lesz jobb – dehogynem lesz, amint helyet csinálunk az életünkben számára! A barátnőkkel is kicsit olyan a helyzet, mint a férfiakkal: vannak köztük is nem nekünk valók, károsak, akiktől jobb szépen megszabadulnunk.

A kritikus

Senki sem tud olyan kritikus lenni, mint egy éles szemű barátnő. Megszólja az aznapi ruhánkat, kiegészítőinket, frizuránkat, a pasinkat, a családunkat, a hobbinkat, és minden mondatunkba beleköt. Nem csoda, ha egy idő után úgy érezzük, semmi önbizalmunk nem maradt, és mi csak rosszul öltözött, lemaradt szerencsétlenségek vagyunk, akik kizárólag rossz döntéseket hoznak. Ha szeretnénk megőrizni egészséges önbizalmunkat, szabaduljunk meg Miss Kritikától rövid úton. Ne hagyjuk, hogy beszóljon nekünk, mert senki sem kiáltotta ki őt szebbnek és jobbnak nálunk, és nincs joga bírálni minket – sőt, saját magán kívül senki mást sem!

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
pexels
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.