Egyéb kategória

Közösségi média gyerekszemmel, avagy szülőként mit kell tudnotok a biztonságos Instagram használatról?

A közösségi média, az Instagram jó dolog, de a gyerekeknek először el kell sajátítaniuk, meg kell tanulniuk a biztonságos és felelősségteljes használatát. Szülőként a ti dolgotok, hogy a megfelelő közösségi média használatra megtanítsátok a gyerekeiteket, ami nem egyszerű feladat.

vous - 2018.09.30.
Közösségi média gyerekszemmel, avagy szülőként mit kell tudnotok a biztonságos Instagram használatról?

Ma már a gyerekek egészen kis koruktól kezdve a technológia és a közösségi média világában élnek, nem mindegy azonban, hogyan kezelik ezeket a platformokat. A Redbook okos és hasznos tippeket adott az Instagram Szülői Biztonsági Panelje alapján, melyek segítik a gyerekeket abban, hogy jobb döntéseket hozhassanak a közösségi média világában.

Tippek, hogy hogyan használjátok biztonságosan az Instagramot:

  • Nyíltan beszélgessetek a gyerekekkel arról, hogyan és mire használják a közösségi médiát.
  • Tanácsoljátok a gyerekeknek, hogy legyenek megfontoltak és elővigyázatosak azzal kapcsolatban, hogy kiket követnek az Instagramon. Bátorítsátok őket arra, hogy olyan profilokat kövessenek, amelyek ösztönzik őket a céljaik elérésére.
  • Ne féljetek nemet mondani. Ha kényelmetlenül érzitek magatokat valamivel kapcsolatban, amit a gyerekek posztoltak, ne feledjétek, hogy ti vagytok a szülők, és jogotok van ahhoz, hogy jóváhagyjátok, vagy ellenezzétek azt, amit a közösségi médiában megosztanak.
  • Hozzatok létre két különböző profilt, egyet, amit személyes célokra használtok, és csak a szűk baráti, családi körben osztotok meg, és egy nyilvános profilt a többi ismerősnek.
  • Engedélyezzétek az Instagram biztonsági funkcióit, amelyek magukban foglalják a megjegyzésszűrőket és a jogot arra, hogy bejelentsétek vagy blokkoljátok azokat, akik zaklatják a gyermekeiteket.

Forrás:
istock.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!