Egyéb kategória

Kiderült, melyek a legnépszerűbb magyar ételek az Instagramon

Nemrég az Independent számolt be egy felmérésről, amely szerint az Instagram legnépszerűbb étele az Egyesült Királyságban a curry, azaz erről az ételről posztoltak a legtöbbet (hashtaggel ellátva) az angol fiatalok. A tradicionális indiai étel több mint félmillió fényképen szerepelt, miközben az olyan szimbolikus nemzeti ételek, mint a fish & chips és a Yorkshire puding csupán a harmadik és negyedik helyezést érték el a toplistán.

vous - 2018.09.29.
Kiderült, melyek a legnépszerűbb magyar ételek az Instagramon

Mivel az ezredfordulós generáció azonban nem csak a szigetországban, hanem Magyarországon is aktívan dokumentálja gasztronómiai élményeit, az ételfotózás nálunk is hihetetlenül népszerű ágazattá nőtte ki magát. Hogy milyen hatalmas divat lefényképezni az elfogyasztandó ételt, a legjobb példa a #mutimiteszel hashtag, amely bő egymillió bejegyzésnél szerepel.

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál kíváncsi volt, hogy Magyarországon melyik jellegzetesen magyar étel a legnépszerűbb a fotómegosztó oldalon, sőt, azt is szerették volna megtudni, hogy van-e összefüggés a legnépszerűbb Instagram ételek és a fogyasztás gyakorisága között. A listát az Instagram adatai alapján állították össze, csak a 2018-ban feltöltött fotókat figyelembe véve.

A 10 leggyakrabban fotózott magyar étel:

  • lángos (kb. 64.000 poszt)
  • kürtőskalács (kb. 32.000 poszt)
  • palacsinta (kb. 26.000 poszt)
  • lecsó (kb. 12.000 poszt)
  • kolbász (kb. 11.000 poszt)
  • gulyás (kb. 9.000 poszt)
  • halászlé (kb. 7.200 poszt)
  • pörkölt (kb. 6.500 poszt)
  • somlói galuska (kb. 6.000 poszt)
  • rétes (kb. 5.500 poszt)

Ez azt jelenti, hogy a hungarikumok közül a #lángos a legfelkapottabb jelenleg a közösségi oldalon.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Hajós Ágnes
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.