Egyéb kategória

A szemöldökéről ismerhetjük fel a nárcisztikust

Egy új kutatás szerint a nárcisztikusoknak tipikus vonásaik vannak.

vous - 2018.09.27.
A szemöldökéről ismerhetjük fel a nárcisztikust

A nárcisztikusok sok más, mentális zavarban szenvedőhöz hasonóan egy skálán helyezkednek el a súlyosabb esetektől a kevésbé súlyosakig. Gyakori jellemzőjük, hogy saját céljaik érdekében manipulálnak másokat, de ezt nem mindig könnyű észrevenni. Az emberek többsége mégis felismeri valamilyen különös módon a nárcisztikusokat egy új kutatás szerint. Ez az árulkodó jel pedig nem más, mint a szemöldök.

A kísérletben a résztvevőknek fotók alapján kellett eldönteni, hogy ki rendelkezik nárcisztikus jellemvonásokkal, az alanyok pedig meglepően jól teljesítettek, de ami még meglepőbb volt, pusztán a szemöldök alapján ismerték fel a nárcisztikusokat.

Forrás:
unsplash.com/Jez Timms

Mindez azonban nem pusztán véletlen: a szemöldök hangsúlyozása hozzáadhat a vonzerőhöz, a nárcisztikusok pedig mindent megtesznek, hogy vonzóak legyenek mások, különösen a másik nem szemében. A szerzők szerint a nárcisztikusok azért is törekszenek arra, hogy különleges, feltűnő szemöldökük legyen, hogy emlékezetes benyomást keltsenek másokban. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.