Egyéb kategória

Hogyan szabaduljatok meg a kávéfoltoktól egyszerűen és természetes eszközökkel?

A legtöbben közületek valószínűleg imádjátok a kávét, viszont a makacs kávéfoltokat egészen biztosan mind gyűlölitek. Megmutatjuk milyen természetes megoldások vannak, ha kiborult a kávétok a ruhátokra, a kárpitra vagy a szőnyegre. Mostantól biztosan nem fogtok többé pánikba esni, ha véletlenül megborul a csésze.

vous - 2018.09.23.
Hogyan szabaduljatok meg a kávéfoltoktól egyszerűen és természetes eszközökkel?

A kávé általában a lehető legrosszabbkor és a lehető legrosszabb helyre tud kiborulni. Mikor éppen rohannátok valahova, mert késésben vagytok, mikor leültök a legszebb szőnyegre, vagy kanapéra. A Good Housekeeping szakértője azonban tudja a megoldást a makacs kávéfoltokra.

Bögrék

Ha bent felejtitek a kávésbögréteket a mosogatóba, nagy eséllyel elszíneződik a kávétól. Csak szórjátok be szódabikarbónával a mosogatószeres szivacsot, ami eltávolítja a szennyeződéseket.

Ruhák

Áztassátok be a ruhán lévő kávéfoltot 30 percre hidegvízbe, majd amint lehet, mossátok át folttisztítóval.

Kárpit

Keverjetek össze egy evőkanál mosogatószert, két csésze hideg vízzel. Tiszta, fehér ruhával tisztítsátok meg a foltot a keverékkel. Ismételjétek addig, amíg a folt eltűnik, majd öblítsétek át a szivacsot hideg vízzel, ezzel mossátok át, és szárítsátok meg.

Szőnyeg

Itassatok fel annyi kávét a szőnyegről, amennyit csak tudtok. Ezután keverjetek össze egy evőkanál mosogatószert és egy evőkanál fehér ecetet két csésze meleg vízzel. Mossátok át a foltot a keverékkel, majd töröljétek át száraz ruhával. Végül hideg vizes szivaccsal töröljétek át.

Forrás:
Pexels
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.