Egyéb kategória

Hogyan szabaduljatok meg a kávéfoltoktól egyszerűen és természetes eszközökkel?

A legtöbben közületek valószínűleg imádjátok a kávét, viszont a makacs kávéfoltokat egészen biztosan mind gyűlölitek. Megmutatjuk milyen természetes megoldások vannak, ha kiborult a kávétok a ruhátokra, a kárpitra vagy a szőnyegre. Mostantól biztosan nem fogtok többé pánikba esni, ha véletlenül megborul a csésze.

vous - 2018.09.23.
Hogyan szabaduljatok meg a kávéfoltoktól egyszerűen és természetes eszközökkel?

A kávé általában a lehető legrosszabbkor és a lehető legrosszabb helyre tud kiborulni. Mikor éppen rohannátok valahova, mert késésben vagytok, mikor leültök a legszebb szőnyegre, vagy kanapéra. A Good Housekeeping szakértője azonban tudja a megoldást a makacs kávéfoltokra.

Bögrék

Ha bent felejtitek a kávésbögréteket a mosogatóba, nagy eséllyel elszíneződik a kávétól. Csak szórjátok be szódabikarbónával a mosogatószeres szivacsot, ami eltávolítja a szennyeződéseket.

Ruhák

Áztassátok be a ruhán lévő kávéfoltot 30 percre hidegvízbe, majd amint lehet, mossátok át folttisztítóval.

Kárpit

Keverjetek össze egy evőkanál mosogatószert, két csésze hideg vízzel. Tiszta, fehér ruhával tisztítsátok meg a foltot a keverékkel. Ismételjétek addig, amíg a folt eltűnik, majd öblítsétek át a szivacsot hideg vízzel, ezzel mossátok át, és szárítsátok meg.

Szőnyeg

Itassatok fel annyi kávét a szőnyegről, amennyit csak tudtok. Ezután keverjetek össze egy evőkanál mosogatószert és egy evőkanál fehér ecetet két csésze meleg vízzel. Mossátok át a foltot a keverékkel, majd töröljétek át száraz ruhával. Végül hideg vizes szivaccsal töröljétek át.

Forrás:
Pexels
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.