Egyéb kategória

Tudtátok, hogy a biotermékek nemcsak nektek, hanem a környezeteteknek is jót tesznek?

A bio élelmiszerek napjainkban fénykorukat élik, sokan keresitek az üzletek polcain az ökológiai gazdálkodásból származó biotermékeket. Ezek nagy előnye, hogy egészségesek, és előállításuk még a környezetet sem szennyezi.

vous - 2018.09.22.
Tudtátok, hogy a biotermékek nemcsak nektek, hanem a környezeteteknek is jót tesznek?

A Redbook összegyűjtötte, amit érdemes tudnotok a bio élelmiszerekről, azok előállításáról, és a szervezetetekre gyakorolt jótékony hatásairól.

Mi is a bio élelmiszer?

A növényeket általában szintetikus peszticidek (növényvédőszerek), mesterséges műtrágyák, besugárzás (a baktériumok elpusztítására használt sugárzás formájában) vagy biotechnológia nélkül termesztik. Az állatok is ilyen növényekből táplálkoznak, és antibiotikumok, hormonok nélkül nevelik fel őket.

Milyen előnyökkel jár, ami bio?

Néhány kutatás szerint a biotermékek magasabb tápértékkel rendelkezhetnek, mint a hagyományos élelmiszerek. Peszticidek és műtrágyák hiányában a növények növelik a vitaminok és antioxidánsok termelését, amelyek megerősítik a kártevők és gyomok elleni védekező készségüket.

A biogazdálkodás a környezetnek is jót tesz

Az ökológiai gazdálkodás csökkenti a talajvízben keletkező szennyező anyagokat, és gazdagabb talajt termel, amely segíti a növények növekedését, miközben csökkenti az eróziót. Egy tanulmány szerint ráadásul az ökológiai gazdálkodás 50 százalékkal kevesebb energiát használt fel, mint a hagyományos gazdálkodási módszerek.

A bio tényleg finomabb?

A biotermékekben a magasabb antioxidáns szintek valóban növelhetik a termék érzékszervekre ható tulajdonságait, ezért érezhetik a biotermékek kedvelői ezeket az élelmiszereket finomabbnak.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek