Egyéb kategória

Tudtátok, hogy a biotermékek nemcsak nektek, hanem a környezeteteknek is jót tesznek?

A bio élelmiszerek napjainkban fénykorukat élik, sokan keresitek az üzletek polcain az ökológiai gazdálkodásból származó biotermékeket. Ezek nagy előnye, hogy egészségesek, és előállításuk még a környezetet sem szennyezi.

vous - 2018.09.22.
Tudtátok, hogy a biotermékek nemcsak nektek, hanem a környezeteteknek is jót tesznek?

A Redbook összegyűjtötte, amit érdemes tudnotok a bio élelmiszerekről, azok előállításáról, és a szervezetetekre gyakorolt jótékony hatásairól.

Mi is a bio élelmiszer?

A növényeket általában szintetikus peszticidek (növényvédőszerek), mesterséges műtrágyák, besugárzás (a baktériumok elpusztítására használt sugárzás formájában) vagy biotechnológia nélkül termesztik. Az állatok is ilyen növényekből táplálkoznak, és antibiotikumok, hormonok nélkül nevelik fel őket.

Milyen előnyökkel jár, ami bio?

Néhány kutatás szerint a biotermékek magasabb tápértékkel rendelkezhetnek, mint a hagyományos élelmiszerek. Peszticidek és műtrágyák hiányában a növények növelik a vitaminok és antioxidánsok termelését, amelyek megerősítik a kártevők és gyomok elleni védekező készségüket.

A biogazdálkodás a környezetnek is jót tesz

Az ökológiai gazdálkodás csökkenti a talajvízben keletkező szennyező anyagokat, és gazdagabb talajt termel, amely segíti a növények növekedését, miközben csökkenti az eróziót. Egy tanulmány szerint ráadásul az ökológiai gazdálkodás 50 százalékkal kevesebb energiát használt fel, mint a hagyományos gazdálkodási módszerek.

A bio tényleg finomabb?

A biotermékekben a magasabb antioxidáns szintek valóban növelhetik a termék érzékszervekre ható tulajdonságait, ezért érezhetik a biotermékek kedvelői ezeket az élelmiszereket finomabbnak.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.