Egyéb kategória

Lecsókrémleves selymesen, héj nélkül, egyszerűen

Elsőre talán furcsának tűnhet lecsót levesként tálalni, de higyjétek el, isteni finom és nagyon egyszerű, és csakúgy, mint a klasszikus lecsó, ez is saját ízvilágunkra alakítható, mivel az alap vegán és mindenmentes változat a végtelenségig variálható.

vous - 2018.09.19.
Lecsókrémleves selymesen, héj nélkül, egyszerűen

A zamatos paradicsomok és paprikák szezonja most van a csúcson, ilyenkor a legízletesebbek, gyakran készül is belőlük lecsó mindenféle formában, sőt sokan még télre is eltesznek belőle. A paradicsom, a paprika és a hagyma kombója tényleg verhetetlen, és jó hosszú lére engedve, majd pépesítve és átszűrve selymes krémlevessé is könnyedén átalakítható. Hamisítatlan lecsóíz, és még azoknak is bejön, akik nem szeretik a főtt paprika állagát, vagy nem bírja a gyomruk, epéjük a vékony cellulózos héját.

A lecsókrémleves készíthető diétás és mentes változatban, de ahogy a hagyományos lecsónál, itt is indíthatunk füstölt szalonnával, süthetünk hozzá kolbászt vagy virslit, amit tálaláskor a tetejére rakunk, de aki a tojásos lecsót kedveli, süthet hozzá felvert tojásból vékony tojáslepényt serpenyőben, ami csíkokra vágva kínálható a leves mellé, rengeteg a lehetőség, ráadásul nemcsak melegen, de langyosan, hidegen is nagyon finom.

A hozzávalókat és az elkészítés módját nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek