Egyéb kategória

Készítsetek pozsgásokból élő virágkoszorút!

Egy élő virágkoszorú elkészítése meglepően könnyű, ezért érdemes belevágni. Meg persze azért is, mert csodás őszi dekorációként feldobja majd az otthonotokat. Csak válogassátok ki a kedvenc pozsgás növényeiteket, és kezdődhet is a munka.

vous - 2018.09.16.
Készítsetek pozsgásokból élő virágkoszorút!

A Good Housekeeping szerzője a kövirózsa szép zöld, különböző formájú változatából készített élő pozsgás koszorút.

A saját dekorációtokhoz ezekre lesz szükségetek:

 • Egy olyan koszorúalapra, amibe élő virágokat ültethettek
 • A kedvenc pozsgás növényeitekre
 • Mohára
 • Virág tű
 • Ollóra
 • Csavarhúzóra
 • Újságpapírra, hogy tisztán tartsátok a munkafelületet.

Elkészítés:

 1. Előkészületek
  Takarjátok le a munkafelületet újságpapírral, áztassátok vízbe a koszorúalapot fél órára, majd hagyjátok egy kicsit leszáradni 10 percig. Addig vegyétek ki az ültető cserepekből a kicsi növényeket és tervezzétek meg a koszorú kinézetét.
 2. Ültetés
  Fúrjatok lyukat a csavarhúzó segítségével az alapba, kicsit húzzátok félre a koszorú hálóját, hogy a növény gyökerei elférjenek. A lyuk legyen mély, de ne a koszorú alja felé irányuljon. Ollóval vágjátok el a hálót körülötte, és ültessétek bele a növényt.
 3. Rögzítés
  A növényeket egy nagyobb kapoccsal rögzítsétek a koszorúhoz, amit így fel tudtok majd akasztani azelőtt is, hogy a növények 6-8 hét alatt benőnék a koszorút.
 4. Dekorálás
  Töltsétek ki a hézagokat mohával, dekor elemekkel.
 5. Tartsátok a koszorút hidratáltan
  Gondoskodjatok az elkészült remekmű megfelelő öntözéséről. Minden héten 15 percre áztassátok be vízbe a koszorút.Ha nagyon kiszárad a koszorú, ezt gyakrabban is megismételhetitek.
 6. Akasszátok fel a koszorút a napsütötte bejárati ajtótokra, vagy helyezzétek egy napos asztalra. Amikor a növények már túlnövik a koszorút, ültessétek el őket a ház körül.
Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.