Egyéb kategória

Készítsetek pozsgásokból élő virágkoszorút!

Egy élő virágkoszorú elkészítése meglepően könnyű, ezért érdemes belevágni. Meg persze azért is, mert csodás őszi dekorációként feldobja majd az otthonotokat. Csak válogassátok ki a kedvenc pozsgás növényeiteket, és kezdődhet is a munka.

vous - 2018.09.16.
Készítsetek pozsgásokból élő virágkoszorút!

A Good Housekeeping szerzője a kövirózsa szép zöld, különböző formájú változatából készített élő pozsgás koszorút.

A saját dekorációtokhoz ezekre lesz szükségetek:

  • Egy olyan koszorúalapra, amibe élő virágokat ültethettek
  • A kedvenc pozsgás növényeitekre
  • Mohára
  • Virág tű
  • Ollóra
  • Csavarhúzóra
  • Újságpapírra, hogy tisztán tartsátok a munkafelületet.

Elkészítés:

  1. Előkészületek
    Takarjátok le a munkafelületet újságpapírral, áztassátok vízbe a koszorúalapot fél órára, majd hagyjátok egy kicsit leszáradni 10 percig. Addig vegyétek ki az ültető cserepekből a kicsi növényeket és tervezzétek meg a koszorú kinézetét.
  2. Ültetés
    Fúrjatok lyukat a csavarhúzó segítségével az alapba, kicsit húzzátok félre a koszorú hálóját, hogy a növény gyökerei elférjenek. A lyuk legyen mély, de ne a koszorú alja felé irányuljon. Ollóval vágjátok el a hálót körülötte, és ültessétek bele a növényt.
  3. Rögzítés
    A növényeket egy nagyobb kapoccsal rögzítsétek a koszorúhoz, amit így fel tudtok majd akasztani azelőtt is, hogy a növények 6-8 hét alatt benőnék a koszorút.
  4. Dekorálás
    Töltsétek ki a hézagokat mohával, dekor elemekkel.
  5. Tartsátok a koszorút hidratáltan
    Gondoskodjatok az elkészült remekmű megfelelő öntözéséről. Minden héten 15 percre áztassátok be vízbe a koszorút.Ha nagyon kiszárad a koszorú, ezt gyakrabban is megismételhetitek.
  6. Akasszátok fel a koszorút a napsütötte bejárati ajtótokra, vagy helyezzétek egy napos asztalra. Amikor a növények már túlnövik a koszorút, ültessétek el őket a ház körül.
Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek