Egyéb kategória

Villáminterjú Szente Vajk rendezővel: „Alkotó ritkán élhet meg ilyen elemi erejű, brutális sikert”

Dupla teltház előtt mutatkozott be az Apáca Show a Szegedi Szabadtéri Színpadon augusztus elején. Hazánkban először láthatták a nézők a Broadwayn és a Westenden hosszú évek óta nagy sikerrel futó darabot. Az Apáca Show-t azóta 28.000 ember láthatta Szegeden. Októbertől az országos számos városába is elér a darab, de ősztől az Operettszínház is műsorára tűzi az előadást. Szente Vajkot, a darab rendezőjét kérdeztük néhány gondolat erejéig.

vous - 2018.09.12.
Villáminterjú Szente Vajk rendezővel: „Alkotó ritkán élhet meg ilyen elemi erejű, brutális sikert”

Mik a tapasztalatok, milyen lett az Apáca Show fogadtatása?

Hihetetlenül erős belső tapasztalásaink vannak, színházi viszonyrendszerben ritkán élhet meg alkotó ennyire brutálisan erős, elsöprő sikert. Ennek egyik oka szerintem, hogy a darabbal több ponton is elrugaszkodtunk a hagyományos musical-ek talajáról, újszerű, új hangvételű darabot sikerült létrehozni. A másik ok pedig az, hogy az Apáca Show mély érzéseket megmozgató, nagyon szép történet, amelyet sikerült átadnunk a nézőknek.

Forrás:
Apáca Show

Nem ez az első nagy sikerű musical, amelyet te rendezel. A Sun City tavaly került színpadra, mesélnél a darab jelenlegi életéről?

Igen, a Sun City idén ősszel a második évét kezdi meg a Pesti Magyar Színházban. Az a musical is annak bizonyítéka, hogy van létjogosultsága ennek a műfajnak a fiatalok körében is. Azt tudni kell a darabról, hogy kifejezetten a fiatalokat céloztuk meg vele, és be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, minden egyes előadás nagyszámú nézőt csalogat a nézőtérre.

Forrás:
Magyar Színház

Úgy tudjuk, hogy megpályáztad az Operettszínház igazgatói posztját

A hír igaz, valóban beadtam a pályázatomat a kiírt pozícióra.

Zenés színházi rendszerben mozogva úgy éreztem ezt kár lenne nem megpróbálni, hiszen éppen egy ilyen pozícióból lenne lehetőség arra, hogy fordítsunk egyet ennek a műfajnak a szekerén és valóban hatékonyan kommunikálhatnánk azt, ahogy mi gondoljuk a zenés színházat.

Objektum doboz

Forrás:
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Apáca Show

Apáca Show
Forrás:
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Ajánlott cikkek