Egyéb kategória

Az is meghatározza a kapcsolatotokat, ahogyan beszéltek róla

A szavaknak nagy jelentőségük van. Az, hogy hogyan beszéltek magatokról, meghatározza az életeteket, és egy újabb kutatás szerint az, ahogyan a párkapcsolatotokról beszéltek, meghatározza, mennyire erős és egészséges a párkapcsolatotok.

vous - 2018.09.09.
Az is meghatározza a kapcsolatotokat, ahogyan beszéltek róla

A Mind Bodygreen mutatott be egy új kutatást, amely párkapcsolatban élő embereket vizsgált az alapján, hogy milyen módon beszélnek a kapcsolatukról.

Hatalmas különbség van ugyanis aközött, hogy egyes szám első személyben és egyes szám harmadik személyben, tehát én és ő, vagy többes szám harmadik személyben, tehát mi-ként emlegetitek a kapcsolatotokat.

Ha a közös dolgaitokról mi-ként beszéltek, az azt jelenti, hogy egy közös egységként tekintetek a kapcsolatotokra, nem pedig két, egymástól külön álló személyként kezelitek egymást.

Az új tanulmány a „mi” kapcsolatot számos pozitív tulajdonsággal társítja, beleértve a jobb kapcsolati működést, viselkedést és eredményeket.

Ha a kapcsolatotokról ilyen módon beszéltek, az azt jelzi, hogy jobban viselkedtek a partneretekkel szemben, jobban használjátok az interperszonális készségeket, mint a kompromisszum, elégedettebbek vagytok a kapcsolattal, és elkötelezettebbek vagytok egymás iránt. Ráadásul jobb a mentális és fizikai egészségetek. A romantikus kapcsolatokban azoknak, akik kapcsolat-orientáltak, nem pedig önorientált motivációkkal rendelkeznek, kielégítőbb kapcsolatokban van részük. Ha szilárd kapcsolatként tekintetek a kapcsolatotokra, sokkal jobban érzitek majd magatokat együtt. Igazi csapattársakká váltok, és mindketten szerves részét képezitek egymás boldogságának. Ez a kölcsönös függőség motivációt és erőt kölcsönöz, és olyan egyszerűen megvalósítható, mint, hogy a „mi” szót használjátok.

Forrás:
Pexels
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.