Egyéb kategória

Nem szabad sminkben aludni – de mi a helyzet a délutáni szundival?

Köztudott, hogy a szépségetek érdekében nem szabad sminkben aludntok, azt minden esetben le kell mosni, mielőtt álomra hajtjátok a fejeteket. Csakhogy ezek a tanácsok és intelmek az éjszakai alvásra vontakoznak - szinte egyik sem említi a délutáni szundit, azt a néhány perc pihenőt, amit olykor-olykor mindenki megtart, ha túl fáradtnak és álmosnak érzi magát. Vajon lehet sminkben szundizni?

vous - 2018.09.07.
Nem szabad sminkben aludni – de mi a helyzet a délutáni szundival?

A szakemberek szerint a 20-25 perces délutáni alvás jót tesz az egészségünknek, utána sokkal pihentebben és energiával teltebben tudjátok folytatni a napotokat. Csakhogy sokszor lehet olyasmiről olvasni, hogy nem szabad, sőt, tilos sminkben aludni, mert eltömíti a pórusokat, a bőrötök nem szellőzik megfelelően, és mindez gyorsíthatja például a pattanások, ráncok megjelenését.

alvás

alvás
Forrás:
Pixabay

Da mi a helyzet a délutáni szundival?

Le kellene mosnunk előtte az arcunkat és újra kellene sminkelni minden alkalom után? Nos, a szakemberek szerint sajnos igen, le kellene mosnotok a szundizás előtt is az arcotokat. Viszont mivel körülbelül 15-20 perc egy nappali smink elkészítése, szerintük az nem nagy áldozat, ha figyelembe vesszük, hogy a tiszta arcbőrötök alvás közben csak szépül.

Ajánlott cikkek