Egyéb kategória

A szervezeteteknek napi szinten szüksége van a folsavra, megmutatjuk, milyen egyszerűen juthattok hozzá

A folsav fontos és nélkülözhetetlen tápanyag az egészségetek megőrzéséhez. Szükséges többek közt az izmok megfelelő működéséhez, a napi energiaszintetek fenntartásához, és ha megfelelő mennyiségben viszitek be a szervezetetekbe, még a koncentrációt is segíti. Van egy jó hírünk, a folsav olyan finom ételekben is megtalálható, mint a tojás, az avokádó vagy a brokkoli.

vous - 2018.09.01.
A szervezeteteknek napi szinten szüksége van a folsavra, megmutatjuk, milyen egyszerűen juthattok hozzá

Egy átlagos felnőttnek 400 mikro gramm folsavra van szüksége naponta az energiaszint fenntartásához, az izmok erősségéhez és a koncentrációhoz – vallja a Redbook szakértője, Erin Palinski-Wade.

Ez a szükséges folsav mennyiség ráadásul könnyedén pótolható, ugyanis ez a tápanyag többféle élelmiszerünkben is megtalálható.

Íme a legjobb folsav források:

 • Bab
  A vörös bab az egyik legjobb folsav forrás, nem számít, hogy konzerves formában, vagy más ételben fogyasszátok, ugyanúgy kiváló.
 • Brokkoli
  Számos egyéb jó tulajdonsága mellett, mint hogy a rostban, káliumban és C-vitaminban gazdag, a brokkoli folsavat is tartalmaz, nem is kevés mennyiségben.
 • Spárga
  Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de már négy darab spárga is közel 90 mikro gramm folsavat tartalmaz. Ezzel könnyedén meglesz a napi mennyiség.
 • Spenót
  Ha szeretitek a spenótot, már egy csészényi adaggal is fedezhetitek a napi folsav mennyiség több mint felét.
 • Avokádó
  Készítsetek ízletes guacamole-t, vagy avokádós szendvicset az egészséges uzsonnához.
 • Banán
  Igazi multi vitamin forrás, fogyasszátok csak úgy magában, vagy turmixként.
 • Narancs
  Amellett, hogy vitaminokban gazdag, folsavat is tartalmaz.
 • Tojás
  Fogyasszátok bármilyen formában, a tojás kiváló tápanyag forrás.
 • Kelbimbó
  Főzzétek meg, vágjátok félbe, locsoljátok meg olívaolajjal, sózzátok, borsozzátok és süssétek át, amíg ropogós nem lesz.
 • Marha máj
  A listából ez az étel tartalmazza a legtöbb folsavat, és változatosan finom ételkülönlegességek készíthetőek belőle.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.