Egyéb kategória

Természetes gyógyír a rovarcsípések enyhítésére

Összecsíptek a szúnyogok, tele vagytok viszkető csípésekkel? Van egy jó hírünk, létezik természetes megoldás a rovarcsípések enyhítésére, ami gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt használ. Csak két összetevő szükséges hozzá: szódabikarbóna és levendulaolaj.

vous - 2018.08.26.
Természetes gyógyír a rovarcsípések enyhítésére

Kiélvezitek a jó időt és a szabadban töltött perceket, de a rovarok megkeseríthetik a kint tartózkodást. A rovarcsípések bizony az egyik legkellemetlenebb velejárói a nyár végi időszaknak is. Viszketnek, égnek, kivörösödnek a bőrön. Azonban van rájuk megoldás a kortizon tartalmú krémek helyett is.

Ha természetes gyógyírt kerestek a csípések enyhítésére, próbáljátok ki a Mind Bodygreen által javasolt szódabikarbóna, levendulaolaj kombinációt.

A szódabikarbóna enyhíti a bőrirritációt, a levendula pedig nemcsak bőrnyugtató hatású, de segít a gyerekeknek enyhíteni a rovarok által okozott kellemetlen élményt.

Az alábbi recept mennyisége egy kezelésre elegendő, a csípések számától függően, többet is készíthettek belőle.

Hozzávalók

Használat

  1. Tegyétek a szódabikarbónát egy tiszta edénybe, keverjétek el a levendulaolajjal.
  2. Kenjétek a csípésre, hogy az egészet befedje.
  3. Hagyjátok rajta állni 20-30 percig.
  4. Óvatosan töröljétek le a csípésről egy hideg, nedves ruhával, vigyázzatok arra, hogy az áttörléssel ne irritáljátok újra a megcsípett bőrt.

Ha a rovarcsípés begyullad, szokatlan kiütést eredményez, vagy allergiásak vagytok a csípésekre, természetesen forduljatok orvoshoz. A készítményt ne alkalmazzátok, ha esetleg allergiásak vagytok a szódabikarbónára vagy a levendulaolajra.

szódabikarbóna

szódabikarbóna
Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.