Egyéb kategória

Természetes gyógyír a rovarcsípések enyhítésére

Összecsíptek a szúnyogok, tele vagytok viszkető csípésekkel? Van egy jó hírünk, létezik természetes megoldás a rovarcsípések enyhítésére, ami gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt használ. Csak két összetevő szükséges hozzá: szódabikarbóna és levendulaolaj.

vous - 2018.08.26.
Természetes gyógyír a rovarcsípések enyhítésére

Kiélvezitek a jó időt és a szabadban töltött perceket, de a rovarok megkeseríthetik a kint tartózkodást. A rovarcsípések bizony az egyik legkellemetlenebb velejárói a nyár végi időszaknak is. Viszketnek, égnek, kivörösödnek a bőrön. Azonban van rájuk megoldás a kortizon tartalmú krémek helyett is.

Ha természetes gyógyírt kerestek a csípések enyhítésére, próbáljátok ki a Mind Bodygreen által javasolt szódabikarbóna, levendulaolaj kombinációt.

A szódabikarbóna enyhíti a bőrirritációt, a levendula pedig nemcsak bőrnyugtató hatású, de segít a gyerekeknek enyhíteni a rovarok által okozott kellemetlen élményt.

Az alábbi recept mennyisége egy kezelésre elegendő, a csípések számától függően, többet is készíthettek belőle.

Hozzávalók

Használat

  1. Tegyétek a szódabikarbónát egy tiszta edénybe, keverjétek el a levendulaolajjal.
  2. Kenjétek a csípésre, hogy az egészet befedje.
  3. Hagyjátok rajta állni 20-30 percig.
  4. Óvatosan töröljétek le a csípésről egy hideg, nedves ruhával, vigyázzatok arra, hogy az áttörléssel ne irritáljátok újra a megcsípett bőrt.

Ha a rovarcsípés begyullad, szokatlan kiütést eredményez, vagy allergiásak vagytok a csípésekre, természetesen forduljatok orvoshoz. A készítményt ne alkalmazzátok, ha esetleg allergiásak vagytok a szódabikarbónára vagy a levendulaolajra.

szódabikarbóna

szódabikarbóna
Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.