Egyéb kategória

8 hatékony módszer a szemöldökformázásra – ti melyiket próbálnátok ki?

A szőrtelenítés és a szemöldökkiszedés nem épp a legkellemesebb szépítkezési tevékenység. Ráadásul egy elrontott szemöldök igencsak feltűnő jelenség. Érdemes különböző módszereket kipróbálnotok, hogy megtaláljátok a számotokra leginkább bevált taktikát.

vous - 2018.08.25.
8 hatékony módszer a szemöldökformázásra – ti melyiket próbálnátok ki?

A szemöldökformázási módszerekről a Good Housekeeping is írt, és a legegyszerűbb csipeszes megoldástól a lézeres szemöldökformázásig minden lehetőséget összegyűjtöttek.

  • Szemöldökcsipesz

Szemöldökcsipesszel igazán egyszerű eltávolítani a felesleges szálakat, ezáltal könnyen formázható lesz a szemöldökötök.

  • Gyantázás

Először mindenképpen kozmetikussal gyantáztassatok, és tanuljátok meg a folyamatot. Legyetek óvatosak, a gyanta nem való mindenkinek, más területeken is, de az arcon főként bőrirritációt okozhat.

  • Borotválás

Nem éppen a legelterjedtebb módszer. Az arcon mindenképpen zuhanyzás után borotváljatok, a szemöldöknél ugyanazon a részen ne húzzátok át többször a borotvát, és utána mindenképpen hidratáljátok arcbőrötöket.

  • Trimmelés

A szemöldök trimmelést is érdemes kezdetben kozmetikussal kipróbálnotok.

  • Szőrtelenítő krémek

Először teszteljétek egy kevésbé látható bőrfelületen a szőrtelenítő krémeket. Ha nem irritálja a bőrötöket, használhatjátok a szemöldökötöknél is, persze csak óvatosan, nehogy túl sok részt szőrtelenítsen.

  • Alkalmi kezelések

Egyeztessetek kozmetikusotokkal, bőrgyógyászotokkal, milyen alkalmi, helyi szőrtelenítő módszert alkalmazzatok.

  • Lézeres szőrtelenítés

Ha hosszantartó megoldást szeretnétek.

  • Elektrolízis

Szintén egy ideális hosszú távú szőrtelenítő módszer.

Forrás:
unsplash.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.