Egyéb kategória

6 jó tanács iskolakezdés előtt a tanító néniktől

Beszereztetek minden iskolai cuccot, kiválasztottátok a tanszereket, tornafelszerelést, és próbáljátok kiélvezni a nyár utolsó napjait a gyerekekkel az iskola előtt. A tanító nénik azonban az iskolai kellékek mellett egy másfajta felkészülést is ajánlanak a suli előtt. Például hasznára válik a gyerekeknek, ha korlátozzák a szülők a mobiltelefon használatot.

vous - 2021.08.23.
6 jó tanács iskolakezdés előtt a tanító néniktől

A Good Housekeeping több pedagógust is megkérdezett arról, mi az, amit a szülőknek érdemes tudniuk az iskolakezdés előtt. A legfontosabbak a gyerekek mobilozással töltött idejének csökkentése, az olvasással töltött idő növelése volt, valamint az, hogy csapatként dolgozzanak együtt a kicsik az oktatókkal.

Az amerikai pedagógusok például az alábbi javaslatokat tették a szülők felé, amikből jó néhányat talán érdemes lenne a magyar szülőknek is megfogadniuk.

  • Nézzék el a tanároknak, ha nem azonnal válaszolnak az e-mailekre, telefonhívásokra.
  • A gyerekeknek szükségük van az olvasásra, olvasásra és még több olvasásra.
  • A szülőknek szigorítaniuk kellene a gyerekek mobilhasználatán.
  • Az energiaital sosem jó ötlet.
  • Előfordulhat, hogy a gyerekek teljesen másképp viselkednek az iskolában, mint otthon.
  • Nem baj, ha a gyerekek hibáznak a házi feladatban, ezt nekik kell megcsinálniuk, nem a szülőknek. Ebből látják majd a tanárok, hogy mi az, amin még javítaniuk kell a gyerekekkel közösen.

Forrás:
depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.