Egyéb kategória

Így teremthettek időt a semmiből

Az ember sokszor érzi úgy, hogy nincs egyetlen szabad perce sem. Ha azonban elkezdi figyelni, mire is megy el az ideje, talán rájön, hogy sokkal többel gazdálkodhat, mint gondolta.

vous - 2018.08.22.
Így teremthettek időt a semmiből

A napirendeteket talán a feladatok és a logisztikai teendők töltik ki, de fontos, hogy napközben is tartsatok olyan szüneteket, melyekben csak magatokra figyelhettek, olyasmit csináltok, amit szerettek, és feltöltődtök. Ha csak néhány percre is, de kikapcsolódtok, mert ez segíti az egyensúly megteremtését, és javíja a teljesítményt is.

Időmonitor

Ahhoz, hogy több időtök legyen, először is meg kell állapítanotok, mi minden foglalja el a helyet a napotokban. Rengeteg időrabló tevékenységgel vesszük körül magunkat az internettől kezdve az udvariassági csevegésekig. Ha tehát változtatni szeretnétek, egy hétig minden nap, következetesen vezessetek naplót arról, mivel mennyi időt töltötök. Ha pedig ez megvan, elkezdhetitek kiszűrni azokat a tevékenységeket, melyekre valójában nincs szükség.

Bokros teendők között

Bokros teendők között
Forrás:
unsplash.com/Andrew Neel

Kiszervezés

Talán szeretnétek mindent magatok csinálni, de vannak olyan időszakok, amikor bizonyos feladatokat jobb másra bízni. Ha a teendőitek egy részét kiszervezitek, nagyon sok időt takaríthattok meg, melyet aztán tetszőlegesen használhattok. És hogy milyen teendőket érdemes kiszervezni? Azokat a dolgokat, amelyeket nagyon utáltok, vagy rosszul csináltok, cserébe pedig fókuszálhattok arra, amiben a legjobbak vagytok.

A nemet mondás képessége

Ne vállaljatok többet, mint amennyit képesek vagytok kezelni. Azokra a lehetőségekre mondjatok igent, amelyek összhangban állnak a céljaitokkal, de ha tehetitek, minél kevesebb olyan feladatban vegyetek részt, amelyek nincsenek összhangban a prioritásaitokkal. Amikor az ember mindenre igent mond, csak egyre nagyobb stresszt generál.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.