A ropogós bundájú csirkemell mindenki kedvence, de ki szeret panírozni és a sülő csirke mellett állni a forró olajszagban? Valószínűleg senki, ezért is jöhet jól ez a sütőben sült változat, amiben ráadásul liszt és zsemlemorzsa sincs, sokkal egészségesebb, a hús omlós, a bunda pedig fűszeres és ropogós.
Nem olajban, hanem sütőben sül, omlós, finoman fűszeres és jó ropogós a bundája ennek a rántott húsnak, de a legizgalmasabb benne, hogy nem zsemlemorzsával, hanem darált mandulával készül, így gluténmentes is, de mindenkinek ajánljuk, mert nagyon finom, ráadásul sokkal egyszerűbb és egészségesebb, mint a klasszikus rántott hús.
A bundába érdemes fűszereket is tenni, mert egyszerűen magasabb szintre emeli az ízélményt. Használhatunk hozzá sokféle fűszerkeveréket vagy szárított zöldfűszert, most egy kis fokhagyma, római kömény és pirospaprika került bele, illetve egy kevéske parmezán, fantasztikusan finom, kívül ropogós, belül omlós, érdemes kipróbálni ezzel a kis csavarral!
Csirkefalatok ropogós-omlósan, mandulás bundában
Hozzávalók:
Az elkészítést nézzétek meg ITT!