Lélek

„Megígérem, hogy…” – 4 ígéret, amit minden párnak meg kellene tennie

Ha találtunk valakit, akivel az egész életünket le szeretnénk élni, akit közel engedtünk magunkhoz, és aki velünk is így tett, az iránt felelősséggel tartozunk. Tetteink már nemcsak a saját életünkre vannak hatással, hanem az övére is. Éppen ezért van néhány olyan dolog, amit meg kell ígérnünk neki – és persze magunknak is.

vous - 2023.10.06.
„Megígérem, hogy…” – 4 ígéret, amit minden párnak meg kellene tennie

„Megígérem, hogy nem akarlak megváltoztatni”

Csupán azért, mert párkapcsolatban vagyunk, még nem kell megváltoznunk – és partnerünktől sem szabad ezt elvárnunk. Persze csiszolódni, kompromisszumokat kötni fontos, azonban ne akarjuk párunkat más emberré faragni, hiszen abba a valakibe szerettünk bele, aki a megismerkedésünkkor volt.

„Megígérem, hogy mindig meghallgatlak”

A párkapcsolatokban nagyon fontos a kommunikáció, ami egy kétvégű csatorna. Ha azt szeretnénk, hogy párunk odafigyeljen ránk, nekünk is így kell tennünk. Meghallgatni a véleményét, az érzéseit, és megpróbálni az ő szemszögéből is látni a dolgokat.

„Megígérem, hogy mindig találok időt kettőnkre”

Nem számít, mennyire hektikusak a mindennapjaink, arra mindig kell időt találnunk, hogy a párunkkal legyünk – és nemcsak felszínesen, hanem testestül-lelkestül. Ebből mi is töltekezhetünk, és mindig gondoljunk arra, hogy az idő az egyetlen olyan dolog, amit sosem fogunk visszakapni.

„Megígérem, hogy mindenben támogatni foglak”

Sose beszéljük le szerelmünket az álmairól, mert akkor boldogtalan lesz, ami a kettőnk kapcsolatára is kihat. Fejlődjünk együtt, de hagyjuk őt egyénként is fejlődni. Még ha nem is értünk egyet minden ötletével, ne nevezzük azt hülyeségnek, csak tapintatosan mondjuk el a véleményünket.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.