Egyéb kategória

Így vásárolnak ruhát… Dubajban – Ahol elvárják, hogy a legújabb legyen mindenből mindenkin

Annával – nevezzük Annának – akkor kezdtünk el levelezni, amikor tavaly nyáron posztoltam róla, hogy több színtanácsadónál is jártam. Ő is kíváncsi volt, milyen színtípusba tartozhat. Már akkor kiderült, hogy Dubajban él évek óta, mesélt is kicsit, bennem pedig megfogalmazódott, milyen jó lenne egy sorozat a blogon, amelyből más országok lakóinak öltözködési és ruhavásárlási szokásait is megismerhetjük. Eltelt egy kis idő, de ezúttal Anna mesél, a helyszín pedig az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városa.

vous - 2018.08.06.
Így vásárolnak ruhát… Dubajban – Ahol elvárják, hogy a legújabb legyen mindenből mindenkin

„Anna vagyok, a vízumom szerint ‘háziasszony’. Évekkel ezelőtt érkeztem Dubajba, mivel a férjem itt dolgozik. A gyerekeimmel vagyok jelenleg otthon. Most (július elején írom ezeket a sorokat) 44 fok van napközben, ám mégsem a hőség az, ami elviselhetetlenné teszi a sivatagi időjárást, hanem a magas páratartalom, amely miatt még naplemente után is leizzad az ember, ha kilép az otthonából.

Szeretném ezt a cikket az öltözködésre szűkíteni, és csak az azt övező szokásokról írni, azonban közben néhány más témára is ki kell térni, hogy megértsétek az itteni helyzetet.

Dubajban szinte mindenki a plázákat keresi fel

Szálljunk be az autóba (ami háziasszonyok esetében általában mini SUV, sőt, 4×4 meghajtású – hiszen a benzin olcsó, a közutakon pedig talán ez számít a legbiztonságosabb típusnak), és induljunk el, bemutatom a várost. A hőség miatt azonban most nem mehetünk a régi városrész bazárjaiba, hanem maradunk a modern piactérnél, a plázánál.

Bizony, itt a világ legnagyobb bevásárlóközpontjában idegenvezetők lengetik zászlóikat, és mögöttük a fényképes turistahad bámulja a csillogást-villogást. Itt egy jégpálya, ott egy vidámpark, amott pedig a bejárat a világ legmagasabb épületébe. Nem, a sípálya nem ebben a plázában található, hanem a másikban. Abban, amely légvonalban szemben áll azzal a hotellel, amely a világon egyedül 7 csillagot kapott. A sísánctól jobbra látható a pingvinshow.

A hőségben szinte mindenki a plázákat keresi fel, mivel azok minden igényt kielégítenek: étkezés, szórakozás, pelenkázóhelyiségek szoptatós fotelekkel. És persze ott vannak az üzletek…

A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok el >>>

Ajánlott cikkek