Egyéb kategória

Dinnyés frissítők egyszerűen: limonádé, turmix, granita, jégnyalóka

Forró nyári napon egy kis frissítővel ejtőzni a legjobb dolog, amit tehetünk, ehhez pedig az egyik legjobb alapanyag a hűs, édes és lédús görögdinnye, ami sokkal többet tud, mint elsőre gondolnánk. A legtöbben magában, cikkekere vágva a héjból harapdálják vagy vágják ki a mézédes dinnyehúst, mások felkozkácva villával vagy fogpiszkálóval felszúrva falatozzák. Van azért néhány más lehetőség is!

vous - 2018.08.03.
Dinnyés frissítők egyszerűen: limonádé, turmix, granita, jégnyalóka

Félreértés ne essék, imádjuk a dinnyét, de valljuk be, hogy egy behemót és nehezen kezelhető gyümölcsről van szó. Ha nagyobbacska, de akár közepes példányt választunk, akkor normál üzemmódban be sem fér a hűtőbe, át kell rendezni a polcokat, vagy félbevágva, lefóliázva lehűteni, hogy elférjen. Egyszerre ezeket képtelenség is megenni, így többszörösen macerás a felhasználása, előkészítése, ráadásul a vastag héj miatt a szemetes is hamar megtelik, és a nyári nagy melegben hamar erjed is hulladékként.

Ettől függetlenül maga a hús imádnivaló és nagyon egészséges, tele van káliummal, rosttal, remek folyadékpótló, hiszen kb. 95%-a víz, és néhány trükkel egészen másképp is tálalhatjuk, senki nem fog csalódni benne!

A receptekért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek