Egyéb kategória

Online vásárlás: lehetőség vagy csapda?

Cseke-Kovács Zsófi szín- és stílustanácsadó, személyi stylist gardróbrendezések során számtalan olyan ruhát lát az ügyfelei szekrényében, amelyeket online vásároltak, aztán egyszer vagy egyszer sem viseltek. Hogyan lehet elkerülni, hogy feleslegesen dobjunk ki pénzt ruhákra? Ebben segít a következő cikk.

vous - 2018.08.02.
Online vásárlás: lehetőség vagy csapda?

Bármerre nézek, kihagyhatatlan ajánlatok csorognak a képernyőmről. Maxiszoknya 4 dollárért. Akciós. Limitált. Ingyen szállítás. Csak most, csak neked. „Neten rendeltem, Nem is értem, miért nem küldtem vissza.” Ha annyi forintom lenne, ahányszor elhangzik ez a mondat gardróbrendezések közben, gazdag ember lennék.

De mit tehetsz, hogy elkerüld a felesleges pénzkidobás, a szekrényedben feleslegesen felhalmozódó ruhák tömegét?

Ami túl jónak tűnik, hogy igaz legyen, a legtöbbször nem az.

Kezdj el számolni. Ha egy ruhát 5-6 dolláros árért kínálnak, akkor vajon mennyibe kerülhetett az alapanyag, az emberi munka, varrás, szállítás költsége, ha még haszon is van rajta? Maximum egyszer felveszed, igaz? Hány ilyen ruha van a szekrényedben? Gondolj bele, hogy mennyi szemetet termelünk így, hogy megvesszük az olcsó, igazából egy hordásra is alkalmatlan ruhákat, csak mert jól mutatott a Facebook-hírfolyamban.

Van lehetőség a bolti átvételre? Használd ki!

Egyre több online áruház biztosít arra lehetőséget, hogy az üzletben vedd át a csomagod. Ott fel is tudod próbálni a megrendelt termékeket és ami mégsem lett jó, gond nélkül ott tudod hagyni. A pénz pedig napokon belül visszakerül a számládra. Nincs kockázat. Tuti meg tudod próbálni a saját méretedben, mégsem kell a postán ácsorogni és heteket várni a pénzedre. Így akár azt is megteheted, hogy egy adott fazonból több méretet rendelsz, ha bizonytalan vagy. Használd ki, ha van rá lehetőség!

A cikk itt még nem ért véget! A további csapdákért kattintsatok ide >>>
 

Forrás:
unsplash.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.