Egyéb kategória

3 mondat, ami alacsony önbecsülést jelez

Minden rossz dolgot magukra vesznek, mindenért magukat hibáztatják. Nem hisznek magukban, nem hisznek abban, hogy ők is lehetnek jók valamiben. Úgy érzik, hogy fölöslegesek, zavarnak, hogy „még ezt sem tudom rendesen megcsinálni”, hogy „még erre sem vagyok jó”. 3 mondat, ami az alacsony önbecsülésű embereket jellemzi.

vous - 2018.08.02.
3 mondat, ami alacsony önbecsülést jelez

„Bocsánat”

Egy ember tévedhet, hibázhat, vagy éppenséggel hozhat rossz döntéseket. Ha azonban valaki túl sokszor kér bocsánatot, olyanért is, amiért nem is kellene, az illetőnek komoly önértékelési problémái lehetnek. Vannak, akik képesek hosszú bocsánatkérő leveleket írni, részletesen taglalva vélt vagy valós hibáikat.

Mit tehetünk?

Kérdezzük meg tőle, mi is az pontosan, amiért bocsánatot kér. Elemezzük a helyzetet – tényleg tett valami rosszat, vagy csak ő látja ennyire sötéten a dolgot?

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Stocksnap
600

Olvassátok el egy korábbi cikkünket is a témában:

Már nem ismerted azt, aki visszanézett rád – egy elvesztett önbizalom története

A cikket itt találjátok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.