Egyéb kategória

Ahonnan nyom nélkül tünedeznek el az emberek

Van néhány hátborzongató hely a világon, ahonnan az emberek nyom nélkül tűnnek el. Hol egyenként, hol csapatostul nyeli el őket a föld vagy a víz, és történetükben közös, hogy sosem találják meg őket.

vous - 2018.07.27.
Ahonnan nyom nélkül tünedeznek el az emberek

A Bermuda-háromszög

A Bermuda-háromszöget valószínűleg senkinek nem kell külön bemutatni, hisz ez a leghíresebb a misztikus helyszínek között. A Dél-Florid, Puerto Rico és a Bermuda-szigetek által határolt óceáni terület időről időre elnyeli az odalátogatókat. A gyilkos háromszög több hajónak és repülőnek jelentette a végső állomást, többek között az USS Cyclops hajójának 309 fős legénysége is itt tűnt el 1918-ban. 

A Michigani-háromszög

Talán a Bermuda után nevezték háromszögnek azt a Michigan és Wisconsin között található területet, mely szintén számos, furcsa esemény helyszíne volt. Az itteni eltűnések közül a leghíresebb a Northwest Airlines Flight 2501-es járatának tragédiája, amely 1950-ben 58 utassal a fedélzetén zuhant le, és soha nem került elő. A New York City és Seattle között közlekedő napi járat a Michigan-tó fellett tűnt el a Radar-képernyőjéről, miután 760 métert zuhant. Kereséséhez mindenféle eszközt bevetettek a szonártól kezdve a tófenék átfésüléséig, de mindhiába.

Objektum doboz

A Bennington-háromszög

A Vermont délnyugati részén, a Glastenbury-hegységben található Bennington-háromszögben 1945 és 1950 között 5 ember tűnt el, egymástól függetlenül, és csak az egyiküknek a földi maradványait találták meg. Közülük a legkülönösebb történet talán James Tedfordé, aki két buszmegálló között tűnt el anélkül, hogy az utasok közül bárki is észrevette volna, hogyan, mikor ugorhatott ki. 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!