Egyéb kategória

5 dolog a lakásban, melyről nem gondoltuk, hogy veszélyes lehet a cicákra

A macskák kíváncsi lények, nem maradhat előttük titokban semmi. Éppen ezért érdemes alaposan átnézünk a lakásunk, és meggyőződnünk róla, hogy macskabarát hely.

vous - 2018.07.25.
5 dolog a lakásban, melyről nem gondoltuk, hogy veszélyes lehet a cicákra

Tegyünk óvintézkedéseket

Mielőtt macskát engedünk a lakásba, alaposan zárjuk el a vegyszereket, a gyógyszereket, győződjünk meg róla, hogy nem mérgezőek a növényeink, és helyezzük biztonságba a drótokat, zsinegeket, kábeleket, melyeket a macska megrághat vagy amelyekre feltekeredhet. Legyünk benne biztosak, hogy nem tud kiszökni az ablakon, erkélyajtón. A következő dolgokra pedig fordítsunk különös figyelmet.

Liliom

Több olyan növény is van, mely megmérgezheti a macskákat, és sajnos az ártatlan külsejű, és kültérben, beltérben egyaránt igen kedvelt liliom is közéjük tartozik.  

lilom

lilom
Forrás:
unsplash.com/Pietro Jeng

Hógömb

A hógöm az utolsó, amiről azt gondolnánk, hogy ártalmas lehet, de ezek a dekortárgyak gyakran fagyállóval vagy más veszélyes folyadékkal vannak megtöltve, és ha az állat leveri őket, és összetörik, annak beláthatatlan következményei lehetnek.

Redőny

A cicák szeretnek a redőnnyel, reluxával játszani, különös tekintettel a zsinórjára. Felmásznak rá, beletekerednek, és megsérülhetnek. Tegyük macskabiztossá a sötétítőalkalmatosságot.

Ugrásra készen

Ugrásra készen
Forrás:
unsplash.com/Marco Blazevic

Mosógép

A macskák szeretnek a mosógépben, a finom, puha és meleg ruhákon henyélni. Szóval, mielőtt beindítjuk a masinát, vessünk egy alapos pillantást a belsejébe, nem találjuk-e ott véletlenül házi kedvencünket.

Különösen a kiscicák szeretnek a gombolyagokkal játszani, ezért könnyen lehet, hogy megtámadják a legújabb kézimunkaprojektünket. A tűket tehát mindig tartsuk elzárva, biztonságos helyen.

Ajánlott cikkek