Utazások, külföldi nyaralás alatt gyakran éri az embert úgynevezett kultúrsokk, amikor olyan szokással találkozunk, ami nekünk elsőre idegen, fura. A marokkói konyhában viszont az a jó, hogy bár egzotikus, néhány ételt leszámítva teljesen passzol a mi ízvilágunkhoz, nincs túlbonyolítva és nagyon finom, így bátran adaptálhatjuk saját repertoárunkba is, mint ezt az egészséges halgombócot, ami könnyű paradicsomszószban fő szaftosra.
A Földközi-tenger déli oldalán fekvő Marokkó konyhája bátran nevezhető mediterránnak – sok paradicsomot és zöldséget használnak, friss fűszereket, sovány húsokat és halakat. Az ugyancsak szirupos édességeiktől eltekintve, ami már inkább az arabos hatást mutatja, kimondottan egészségesnek és alakbarátnak mondható.
A paradicsomos mártásban főtt halgombóc az egyik legnépszerűbb fogásuk, kiadós és praktikus, szálkamentes és egyszerűen fogyasztható.
Sovány tengeri halfilével készítve egyáltalán nem tolakodó a halas íz, így azoknak is tökéletes, akik tudják, hogy jó és egészséges rendszeresen halfélét enni, de mégsem rajonganak érte annyira. A halgolyók mellett a szószba gyakran tesznek karikára vágott és előfőzött sárgarépát is, így tulajdonképpen egy zöldséges körettel főnek együtt a golyócskák. Ez akár el is hagyható, és tálalható simán kuszkusszal, rizzsel vagy bulgurral.
Marokkói halgombóc receptjét ide kattintva olvashatjátok >>>