Egyéb kategória

Chiamagos joghurt friss barackraguval, a nyári egészségbomba

A különféle gyümölcsös-joghurtos desszertek népszerűsége nem ismer határokat, nézzük csak meg a boltok hűtőpultjainak kínálatát, mennyi ízből, kombinációból választhatunk... Ezeknél viszont sokkal egészségesebb - és őszintén szólva finomabb is -, ha házilag készítjük, friss gyümölccsel, mindenféle adalék és aroma, tartósító nélkül, pofonegyszerűen.

vous - 2018.07.22.
Chiamagos joghurt friss barackraguval, a nyári egészségbomba

A friss barackragu és a chiamagos joghurt párosa olyan finom, hogy nemcsak egészséges reggelinek, de akár hűsítő desszertnek is bőven megállja a helyét, előre elkészíthető, így a chiamag is jobban meg tud duzzadni és finomabb lesz, a gyümölcsragu is lehűl, és bármikor előkapható a hűtőből.

A forrázott sárgabarackkal készült raguban a gyümölcs nyers marad, éppen csak egy kicsit összeesik, a héja egy mozdulattal lehúzhatóvá válik, és ha frissen pohárba rétegezzük a chiamagos joghurttal, akkor nem oxidálódik, megőrzi gyönyörű, napsárga színét.

Chiamagos joghurt friss barackraguval

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 2-3 evőkanál chiamag
  • 3 dl joghurt
  • 5-6 sárgabarack
  • 1-2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

Az elkészítést nézzétek meg itt!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon