A mahalabiya zseniális desszert, nem más, mint egy arab eredetű, egyiptomi gyökerekkel bíró tejkrémes puding, aminek az alapja szuperegyszerű, csak tej, étkezési keményítő és cukor kell hozzá, de igazán ellenállhatatlanná a fűszerezés és a feltétek teszik, ezt viszont ízlésünk és kedvünk szerint variálhatjuk. Ezerarcú, mennyei, selymes kanalazgatni való - nem lehet nem szeretni...
Hófehér, hűsítő, lágy és selymes, sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk, tulajdonképpen tej, étkezési keményítő és cukor főzete, ami pár óra alatt tökéletes pudingos állagot kap a hűtőben.
Hagyományosan narancsvirágvízzel vagy kardamommal ízesítik, de vaníliával, fahéjjal, kókusszal is isteni finom, a végső ízesítést pedig a feltét adja meg, ami nyáron ideálisan idénygyümölcs, és hogy kis ropogósság is legyen benne, valamilyen olajos mag – pisztácia, mandula vagy dió – is kerül a tetejére darálva vagy durvára vágva.
A lényeg, hogy nagyon egyszerű, kiadós, a cukor más édesítővel is kiváltható, így gluténmentes és diétás étrendbe is beilleszthető, hűsítő kis krémes finomság, érdemes rá elcsábulni!
A tejkrémes puding receptjéért kattintsatok ide >>>