Egyéb kategória

Így változott a bikini az elmúlt évtizedekben

Hogyan jutottunk el a mindent takaró, vastag pamut fürdőruháktól a napjainkban divatos csöppnyi kétrészes bikiniig? Hoztunk nektek egy kis ízelítőt az elmúlt évtizedek fürdőruha divatjából.

vous - 2018.07.21.
Így változott a bikini az elmúlt évtizedekben

A 19. század végén és a 20. század elején alakult ki maga a fürdőruha, ekkor kezdtek divatba jönni a strandok, nyilvános fürdőhelyek. Ezekben az években még a mai komplett utcai öltözékre hasonlított a vízi viselet. Az 1920-as évek fürdőruhái például még pamutból készültek, ami nem könnyítette meg az úszást.

A ’30-as évek fürdőruhái voltak az elsők, amik a mai strandöltözetre hasonlítottak. Divatosabbá váltak az alakot is kiemelő, szűkebb fazonok.

Az első bikini

Az első bikini
Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

Az első igazi bikini

Az 1940-es években megjelent maga a bikini, azaz a mai két részes fazon. Az ’50-es években megjelentek a kiegészítők is, mint például a napszemüveg, főleg a ma ismét divatba jött cicaszem stílusú napszemüveg.

A ’60-as években a rock and roll, majd a ’70-es években az élénk színek és a hippi korszakot idéző minták domináltak a strandon.

A ’90-es években nagy divat lett a Baywatch ihlette fürdőruha és a sportos fazon, a magasított derekú bikini alsóval.

80as_evek_furdoruha_divat

Forrás:
instagram.com

A 2000-es évektől pedig már évente változik a bikini divat, szóval érdemes követni akár nálunk is az aktuális nyár trendjeit.

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.