Egyéb kategória

A szép és ragyogó bőr jó barátai és ellenségei

Akármilyen csodakrémeket használjunk is, a szép, feszes, egészséges és ragyogó arcbőrért mindenekelőtt a táplálkozással tehetünk. Összegyűjtöttük, mit érdemes és mit nem ajánlott fogyasztani bőrünk szépsége érdekében.

vous - 2018.07.20.
A szép és ragyogó bőr jó barátai és ellenségei

Nyáron a mérsékelt napozás és a jó levegő, no meg persze a vakáció alatti pihenés, feltöltődés és kikapcsolódás is jót tesz a bőrünknek, de ha még nem jutottunk el szabadságra, ha szeretnénk felkészíteni a bőrünket a napozásra vagy épp megőrizni a már elnyert szép barna színt, egyes ételekkel és italokkal ezeknek kedvezhetünk – vagy épp árthatunk, nem mindegy tehát, hogy fogyasztjuk-e ezeket.

Ezeket szeressük!

Köztudott, hogy a béta-karotin a szép bőr és a barnulás első számú barátja, így a sárgarépa és minden narancsszínű zöldség és gyümölcs fogyasztása akánlott, legyen az citrus, sárgabarack, de még a mangó, a papaya és az édesburgonya is bőven ide sorolható, de valójában más alapanyagok, például a spenót és a sóska is nagyon jótékony hat a hámrétegre.

A ragyogó és feszes bőr felelőse a C-vitamin is, így citromos víz, limonádé bátran fogyasztható, sok C-vitamin van a friss paprikában és petrezselyemben is, szuper a kivi, a narancs, a málna és az áfonya, de még a paradicsom is.

A kurkuma is csodásan hat a bőrre, bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatású és magas antioxidáns tartalommal bír, fiatalító hatást is tulajdonítanak neki, fűszerként is fogyaszthatjuk, de tehetjük akár limonádéba, teába is, de készíthetünk belőle "csodaitalt", úgynevezett aranytejet is.

A szép bőrhöz elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás, ami naponta legalább 2 liter víz nőknek, de meleg időben ennél jóval többet is érdemes inni, hiszen ilyenkor sokkal többet párologtatunk észrevétlenül! Ha unjuk már a vizet magában, ízesíthetjük is házilag, ehhez tippeket itt találtok >>

Hogy miket kerüljetek, nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.