Egyéb kategória

A világ legerősebb asszonyai, akiket nem érdekelt mások véleménye

A történelem nagyjai között számtalan olyan női alakkal találkozhatunk, akik elég magabiztosak és önfejűek voltak ahhoz, hogy ne engedjenek mások befolyásolásának. Mindenről volt saját véleményük, melyet bátran vállaltak. Íme, néhány igazi példakép!

vous - 2018.07.15.
A világ legerősebb asszonyai, akiket nem érdekelt mások véleménye

Lássuk be, hátrányos helyzetből indultunk a férfiakhoz képest. Hosszú utat jártunk be, míg elértünk a mai napig, de szerencsére voltak olyan elődeink, akik mertek harcolni a jogaikért és szembeszálltak a férfiuralommal. Magasról tettek a konvenciókra és úttörőkké váltak, így méltán nevezhetjük őket példaképeknek.

Csak azért is nadrágban!: Annie Smith Peck (1850–1935)

Annie Smith Peck amerikai hegymászó volt, aki kezdetben az Egyesült Államokban, majd Dél-Amerikában élt. Meghódított európai csúcsokat is, majd ő volt az első hegymászó, aki elérte Peru legmagasabb csúcsát, a Huascarán-hegy tetejét, mellyel nemzetközi elismerést szerzett. Tette mindezt nadrágban, ami a kor emberei szerint maga volt a szemérmetlenség. Ennyi mászást kivitelezni hosszú szoknyában kellemetlen lett volna. Számtalan könyvet írt, majd 84 éves korában egy expedíció közben érte betegség, amely végül a halálát okozta. Bebizonyította, hogy a nők is legalább annyira szívósak, mint a férfiak.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Ridikül
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.