Egyéb kategória

Tzatziki 3 módon – készítsük minél többször!

A tzatziki, a görögök uborkás-joghutzos gezemicéje nagyon kellemesen frissít, hűsít, alakbarát, laktató és egészséges, gyorsan összeállítható, és az is jó benne, hogy mártogatósnak, öntetnek, salátának vagy akár szendvicskrémnek is készíthetjük – pici módosításokkal.

vous - 2018.07.08.
Tzatziki 3 módon – készítsük minél többször!

Uborka, joghurt és fokhagyma, ezek a biztos pontok a tzatzikinél, és azt gondolnánk, hogy oké, de ezt nem nagyon lehet variálni. Pedig lehet, és a görögöknél mindenkinek meg is van a jól bevált családi receptje. Vannak, akik meghámozzák, mások héjastul reszelik le az uborkát, az sem mindegy, milyen reszelőn, és általában nem használnak hozzá sok fokhagymát, vannak, akik kaporral, mások mentával – vagy a kettő keverékével készítik.

Az sem mindegy, hogy citrommal vagy kevés fehérborecettel teszik pikánssá, de minden esetben sűrűbb, úgynevezett görög joghurttal készítik, ami lágyabb és krémesebb a klasszikusnál. Ha nem jutunk görög joghurthoz, egy szűrőbe tett konyharuhába öntve érdemes hagyni kicsit lecsöpögni, így a savó kicsöpög belőle, és sokkal finomabb lesz a tzatzikink.

A tzatzikinél az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy a lereszelt uborkát jól ki kell facsarni

Hihetetlenül magas a víztartalma, és ha ezt nem tesszük meg, híg és vizes, nem pedig krémes és lágy lesz a tzatziki. Most 3 változatot mutatunk, apró eltérésekkel, de nagyon más ízélménnyel – ezek alapján mindenki készítse el a saját legkedvencebb verzióját!

A 3 tzatziki receptjéért kattintsatok ide!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.