Egyéb kategória

Csomagolás kisokos, avagy mi kerül a bőröndbe egy afrikai útra?

Ha nyár, akkor nyaralás. Ha nyaralás, akkor csomagolás. De mit visz az ember lánya magával, ha Afrikába készül? Könczöl Zsófi az ugandai orvosmisszió egyik koordinátoraként jutott ki Afrikába, ahol különleges tapasztalatokat szerzett, amelyeket a Szívemben született Afrika című blogján tesz közzé.

vous - 2018.07.01.
Csomagolás kisokos, avagy mi kerül a bőröndbe egy afrikai útra?

Ahogy azt már a múltkori kint létem alatt is tapasztaltam, egy afrikai út során a legjobb barátunk, ami jelentősen megkönnyítheti a boldogulásunkat: egy sok zsebes hátizsák. Biztonsági szempontból, méret és praktikusság szempontjából is a legjobb választás.

Két különböző méretű törölköző: hogy lehessen cserélgetni. Én erre az összehajthatóra voksolok. Kicsi, könnyű, könnyen szállítható.

Pléd: a pléd akkor jut kiemelt szerephez, ha viszonylag sok időt kell a reptéren tölteni az átszálláskor, nagyon jól eső érzés bekuckózni alá. Szerencsére nekem most rövid ideig kell csak várakozni, de attól még viszem magammal, mert kellően szentimentális típus vagyok ahhoz, hogy csak akkor tudjak igazán jól aludni idegen helyen, ha van velem valami, ami a sajátom.

Forrás:
depositphotos

Esőkabát: ismét esős évszakban utazom, így biztos szükség lesz rá. Nagyon fontos, hogy olyan esőkabátot válasszunk, ami alá a hátiszákunk is befér, illetve ami a nagy afrikai esőben is jól szellőzik.

Vákuumzacskó: ezt még nem próbáltam, de sokan ajánlották. Azt remélem, sok helyet megtudok majd vele spórolni a pakolásnál.

Na, de milyen ruhák kellenek? Milyen cipő? Milyen és mennyi gyógyszer? A cikk folytatásából >>> mindenre választ kaphattok.

600

Ti is segíthettek az ugandai gyerekeknek és nőknek!

„A Szívemben született Afrika egy olyan projekt, amely azzal a céllal indult útjára, hogy habár Afrika egészén nem segíthetek, de ezeken a gyerekeken és családokon, akikkel személyes kapcsolatom volt, és akiket az óta is a szívemben hordozok, igen. Téged pedig arra kérlek, hogy gyere, ismerj meg jobban engem és a projektemet aztán pedig Segíts, hogy segíthessek!” – írja Zsófi.

Ide kattintva tudhattok meg több infót.

Ajánlott cikkek