Egyéb kategória

Mexikói melegszendvics – a tökéletes minimál kaja

A mexikói quesadilla a legzseniálisabb minimál kaja, igazából már 2 alapanyagból készítve is tökéletes, 3 perc alatt kész van, ízlés és a rendelkezésre álló alapanyagok szerint a végtelenségig variálható. Legyen otthon mindig sajt és tortillalap!

vous - 2018.06.28.
Mexikói melegszendvics – a tökéletes minimál kaja

A quesadilla (ejtsd: kézádillá) nem más, mint egyfajta melegszendvics, vékony tortillalap reszelt sajttal megszórva és félbehajtva, majd egy száraz serpenyőben mindkét oldalon átsütve. Kívül ropogós, belül olvadós, laktató, pofonegyszerű és villámgyors, igazi életmentő fogás. Persze ez csak a minimál változat, mert igazából rengeteg mindent belerejthetünk még ebbe a finom lapos melegszendvicsbe, de akár különféle mártogatóst, salátát is készíthetünk mellé, így pedig már jóval gazdagabb, akár partiételnek is ideális, például cikkekre vágva.

Forrás:
Depositphotos

Ha quesadillát készítünk, arra ügyeljünk, hogy olvadékony, félkemény sajtot használjunk, a vizes és frissebb sajtok, mint a mozzarella, eláztatják a tortillalapot, de trappista, gouda vagy pizza-mozzarella tökéletes hozzá, ahogy a cheddar, az edámi vagy az emmentáli is. A legjobb, ha reszeljük, de akár vékony szeletekben is rátehetjük, a lényeg, hogy egyenletesen kerüljön bele a sajt, így egyszerre olvad belül és pirul kívül mindehol.

A tippeket ide kattintva >>> olvashatjátok tovább!

keretes kérdőjel

A nagy melegszendvics-Eb: a portugál vagy francia a nyerő?

A franciák legendás melegszendvicsét, a croque monsieur-t sokan ismerik. De létezik ennek egy portugál változata is, aminek a nevéből is látszik az eredete: francesinha, vagyis francia, csak éppen átültetve a portugál ízvilágba.

A melegszendókért kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek